Božić je najradosniji hrišćanski praznik za sve nas, a za djecu predstavlja i radost darivanja, ljubavi, svečanosti, druženja i prijateljstva.

bozic paketici ciciban

Tako su nam rekle učiteljice u dječijoj igraonici "Ciciban" u Trebinju, koje su obradovale oko tridesetak svojih mališana i još toliko njihovih prijatelja, poznanika i one djece koja nisu imala od koga dobiti prigodn poklon.

"Ovako radimo već petnaest godina. Uvijek ima dobrih ljudi koji cijene naš vaspitno-obrazovni rad i veliki trud. Podržavaju nas, hrabre i žele pomoći, a sve za dobrobit naše djece. I zato im puno hvala, a oni će se sami prepoznati u našoj priči", kažu u "Cicibanu".

Dodaju da djecu uče od malih nogu kako se koji praznik proslavlja, koji su običaji, kako da se ponašaju za svečanom trpezom, koja se hrana i poslastice serviraju i koje se pjesme pjevaju.

"Djeca su se pripremala za božićnu svečanost kao i za svaku ostalu. Izrađivala su božićne čestitke u likovnim radionicama, izradili su ih oko pedesetak. Svaka na svoj način bila je interesantna", napominju u "Cicibanu", dodajući da su ih poslali svojim poslovnim partnerima i prijateljima.

Svi su zajedno išli u "Poštu" da vide kako se šalju čestitke i koji je način slanja. A u "Cicibanu" se svi raduju poštaru na ulici, na vratima vrtića, jer, kažu, donosi lijepa pisma i čestitke.

Učestvovali su i u pakovanju božićnih paketića i ujedno slušali i pjevali božićne pjesme.

A tek ovo, trebalo je snimiti nekom skrivenom kamerom.

Svi su bili presrećni. Blagi. Strpljivi. Što je za svaku pohvalu. Niko nije znao koji će poklon dobiti. Važno je bilo da se što više poklona spakuje i da se što više djece obraduje. Ozbiljno su shvatili svoj zadatak i oni mali i oni veliki.

Mališani su sa učiteljicama odgledali i dječiji film "Rođenje Isusa Hrista".

Svako dijete je uzelo onaj paketić koji je željelo, tako da je svačije srce bilo ispunjeno zadovoljstvom i radošću.

bozic paketici ciciban

Na kraju, učiteljice su nam rekle da su i one bile posebno srećne i radosne kao i ova dječica. U jedan glas, svi zajedno poželjeli su nama i vama srećan i blagosloven Božić. Pozdravili su nas sa hrišćanskim pozdravom, MIR BOŽIJI - HRISTOS SE RODI. Hvala vam vesela Ciciban družino i od TrebinjeLive.

bozic paketici ciciban