Preko brijega, preko dola sa sjevernog pola stigao je Djeda Mraz pravo u Trebinje da obraduje svoje mališane najmilije.

ciciban djeda mraz

U svim vrtićima, igraonicama i firmama dijelio je djeci paketiće, a oni su njemu za uzvrat pokazali šta su sve naučili u ovoj godini i šta ih sve čeka u narednoj 2015. godini.

Djeca iz dječije igraonice "Ciciban" priredili su predivnu dobrodošlicu, pa se tako Djeda Mraz opustio na tren, vratio se u svoje bezbrižno djetinjstvo u daleku Laponiju i zaplesao sa veselom družinom.
A mi novinari, ne bi bili novinari da ne zavirimo šta se krije tamo iza sedam gora, preko puta nekog stola, pa ako treba i u mišiju rupu uvučemo da dobru informaciju izvučemo. I evo gdje smo ga pronašli.

Našli smo ga u Dječijoj igraonici "Ciciban" u Starom gradu gdje se igra sa djecom i sa njima pravi dvorac od puzla, bimo i lego kockica i ostalog materijala. Dok je lagana muzika svirala i odjekivao zvon praporaca, svi zajedno napravili su jedan veliki, preveliki dvorac. A naokolo? Poredani irvasi, snijeg od papirnatih pahuljica, šuma od bijelih kartona, put od bijelih čaršafa. Ma bila je to jedna prelijepa idilična slika zime i zimske radosti.
S obzirom da je bio umoran od predugog puta, malo je prezalogajio naših čuvenih hercegovačkih specijaliteta kod veselih domaćina Cicibana, koji su mu servirali svečanu trpezu. Zadovoljno je trljao svoju sijedu bradu. Zadrijemao je kratko na krevetiću. Djeca su ga opkolila, pjevala lagane uspavanke, recitovala, plesala, a onda su ga probudili i rekli da mora da krene i odnese drugoj djeci darove.

Ispratili su ga srdačno sa pjesmom, mašući malim ručicama sve do ulazne kapije našeg Starog grada. I naravno, zamolili da svako dijete usreći bilo ono dobro ili loše, jer to su njihovi drugarii, prijatelji, komšije.

Obećao je ponovo doći u dječiju igraonicu Ciciban 30. decembra u 11.00 sati.

* Psss... samo da vam kažemo nešto! Nećemo vam odavati tajnu ko nam je rekao. Nije fer! Zato nas i ne pitajte! Cicibani dobili nagradu od Pošte Srpske! Pssss.. idemo danas u petak u 10 sati u Poštu Trebinje da mi to vidimo. Javićemo vam se sa lica mjesta. Pozdrav svima!.