Vlado Georgiev, pop pjevač, sinoć je u bašti hotela “Platani” održao koncert za pamćenje. Promovišući novi album, ali izvodeći i stare hitove, uspio je trebinjsku publiku i atmosferu dovesti do usijanja.

vlado georgiev intervju

Odmah nakon koncerta, pitali smo ga 'da li je zadovoljan svojim nastupom?'. „Da, veoma. Bina je bila svjetska, kao iz filmova. Vanserijska.“

Vlado Georgiev još od dječačkih dana posjećuje Trebinje. A jedan od razloga je i ljubav prema našem gradu i ljudima. “Pošto živim u Herceg Novom, od malih nogu sam dolazio ovdje. Stekao sam mnogo prijatelja, a mislim da ne treba da govorim koliko volim Trebinje. Trebinje vole svi koji dođu ovdje bar jedan put”.

Georgiev, pjevač i kompozitor, rođen je 6. juna 1977. godine u Herceg Novom, a živi i radi u Beogradu. Pisao je pjesme za, sada pokojnog, Rođu Raičevića ("Sudnji dan", "Budi srećna s drugim"...), a sa zajedničkom duetskom pjesmom "Draga" osvojili su nagradu na festivalu "Pjesma Mediterana" u Budvi 1997. godine.

Nastupao je na festivalima širom zemlje i pravio pjesme za mlade pjevače zabavne muzike, strpljivo čekajući svoju pravu šansu. S njegovom pjesmom “Žena kao ti”, puno uspjeha je imao mladi pjevač Željko Vasić na festivalu "Budva 2001". Ujedno, Vlado piše tekstove, aranžmane, a planira da izda i jednu knjigu svoje poezije. Georgiev je veliki i dugogodišnji prijatelj vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog gospodina Grigorija. “Prijateljstvo traje dugo godina i nadam se da će trajati još dugo jer vladiku jako volim i poštujem”.

U ljeto 2001. godine je u duetu sa Igorom Lazićem (bivši član "Montenigersa"), otpjevao nagrađenu ljetnu pjesmu "Tropski bar". Zatim je izdao debi album "Navika" za diskografsku kuću "Goraton" iz Podgorice. Pojavom albuma počela je i "vladomanija". Diskografi su bili iznenađeni i zatečeni, jer je za samo mjesec dana "Navika" postala najtraženije izdanje pop muzike u zemlji. S albuma su se odmah izdvojili hitovi "Sama bez ljubavi", "Bolesni od ljubavi", "Zbogom ljubavi", "Reci mi da znam"... Dobio je i nagrade za muziku "Zlatni Melos", "Oskar popularnosti" i "YU-dani estrade", a u mnogim anketama proglašavan je najvećim muzičkim iznenađenjem, a njegov CD za najbolji album godine.

Između dva albuma Georgiev je objavio singl "Anđele" koji je odmah postao hit i zauzeo vrhove top lista širom ex-YU.

Drugi album, "Žena bez imena", izašao je takođe u izdanju "Goratona" (kao i prvi). Nešto duže se čekalo na njegovo objavljivanje jer je Georgiev želio plasirati zaista kvalitetne pjesme i ne iznevjeriti publiku. Kako ima svoj studio, vodio je računa o svim pojedinostima. Uz audio CD izašao je i još jedan, multimedijalni (kao special edition) na kojem su prikazane scene iz bekstejdža, film o svemu što se događalo od 2001. godine pa do izlaska CD-a, foto galerija by Dušan Ivanović, spotovi "Anđele" i "Anđele" rmx, lajv izvedbe pjesama "Zbogom ljubavi", "Anđele", "Lažni ljudi", "Reci mi da znam", "Sama bez ljubavi".

Svi dosadašnji spotovi urađeni su profesionalnom filmskom kamerom. U spotu za pjesmu "Anđele" (koji je promovisan u beogradskom hotelu "Hajat", na Vladov 26. rođendan), više je vođeno računa o ljepoti kadrova, a u ostalima o scenariju ("Žena bez imena", "Jedina", "Mi nismo mi"...). Posljednji album je izašao nedavno. “Zadovoljan sam, vrlo dobro urađen album. Još uvijek imamo problema samo sa distribucijom i na rijetkim mjestima se može naći u prodaji”.

U našem gradu boravila je i slavna glumica Monika Beluči, a Vlado nam je uz smiješak prokomentarisao. “Ne bih se bunio da je upoznam jer je to jedna prelijepa žena”.

Prvi beogradski solistički koncert bio je 28. juna 2004. godine na popularnom Tašu. To je samo prvi u nizu uspješnih nastupa u SCG i šire. Georgiev je veliki protivnik tabloida i borac za autorska prava.