Njegovo preosveštenstvo, vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije čestitao je pravoslavnim vjernicima praznik Hristovog vaskrsenja navodeći da slaveći Vaskrs slavimo pobjedu života nad smrću, slavimo čin pobjede vječnog nad privremenim, slavimo ono trajno, a ostavljamo iza sebe ono propadljivo, ono trulo.

vladika Grigorije o Vaskrsu

U intervjuu za Press RS, vladika Grigorije kaže da međureligijski odnosi u BiH polako ali sigurno prestaju da budu slika političkih odnosa tri naroda, a da velike zasluge za to ima Međureligijsko vijeće, koje je uspjelo da postavi kvalitetnije oblike saradnje.
"Vaskrs je praznik koji pada u vrijeme kada se priroda budi i predstavlja nam se sa novim, blistavim izgledom. Tako bi trebalo da i mi, ljudi, Vaskrs dočekamo u novom ruhu, u ruhu nove, blagodatne i blagoslovene želje da se smirimo, pokajemo i promijenimo. Da kao novi, odgovorni i prema sebi i prema Bogu i prema našoj braći, nastavimo svoj život, zauvijek odbacujući starog čovjeka mržnjom razrovanog uma, onog koji je zarobljen strastima i lijenošću. Budimo novi ljudi, novi ljudi okupani i oživljeni u Hristu Bogočovjeku, koji postrada nas radi, a mi sad poštujmo tu žrtvu i slijedimo njegov nauk - Jevanđelje.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju PRESS-a.