Trebinje će napokon dobiti zatvoreni bazen, a građani još jedno kupalište. Kako saznajemo od izvora bliskih investitoru, kamen temeljac postaviće se sutra u 11.00 časova na lokalitetu Abazovine. zatvoreni bazen trebinje

Novac je obezbijeđen, a bazen će se graditi u dvije faze. U prvoj fazi, koja će prema procjenama koštati šest miliona konvertibilnih maraka, pustio bi se u pogon mali bazen sa završenom kompletnom konstrukcijom, pristupima i tome sl., dok bi druga faza koštala oko 16 miliona KM i značila bi završetak cjelokupnog projekta.

Najskuplja stavka će, kako kažu investitori, biti grijanje vode i objekta, pa će u tu svrhu napraviti sistem grijanja putem solarne energije, a time bi, kako kažu, privukli i fondove koji žele da ulažu u projekte energetske efikasnosti.

U okviru  kompleksa, pored bazena, izgradiće se sauna, centar za masažu, teretana, restoran... U planu je i izgradnja motela.

Površina parcele namijenjene za izgradnju objekta olimpijskog bazena je 5.453,66m2.

Kamen temeljac postaviće predstavnici Gradske uprave, Vlade, HET-a, kao i određeni ljudi iz IPA fondova. Na početak radova pozvani su i predstavnici Plivačkog kluba "Leotar".

Građani će, kako kažu, od 7.00 časova čekati u redu za Abazovinu, a stanovnici udaljenih naselja mole da im nadležni obezbijede besplatne karte gradskog prevoza kako bi došli na svečanu ceremoniju polaganja kamen temeljca.

Iz organizacionog odbora "Polaganje kamen temeljca" istakli su da će nakon oficijalne ceremonije organizovati ručak i prigodan kulturno-umjetnički program.

Inače, na polaganje kamen temeljca, čekalo se dugo, a zvanično odobrenje stiglo je iz Hidrometeorološkog zavoda.

Oni su u odobrenju najavili da se sutra očekuje lijepo vrijeme, te da radovi mogu početi. Aprililili :D :D :D