Vuči do je na granici sa Republikom Srpskom. Ljudi rođeni u Vrbici i drugim mjestima Oputne Rudine su više orijentisani Bileći nego matičnom Nikšiću. Iz tog mjesta je nekada poznati teniser TK "Crvena Zvezda", a danas trener u Tivtu i Boki i selektor Dejvis reprezentacije Crne Gore Mirko Bjelica (44) koji već godinama radi u Tivtu, a sada u Radovićima i pronalazi talente u tenisu.

mirko i ana bjelica

 

Prošle godine osnovao je i TK "Talas2 koji je registrovan u Tivtu. Stigli su i prvi rezultati na teniskom turniru „Mimoze“ u Herceg Novom, gdje je njegova kćerka čiji je on i trener Ana Bjelica (11) ovih dana osvojila je prvo mjesto.

-Svaki rad se isplati. Još kao igrač TK "Crvena Zvezda" bio sam poznat kao uporan i srčan takmičar. Uz Slobodana Boba Živojinovića bio sam nosila igre tima sa Malog Kalemegdana. Nosili smo njen dres kad smo bili ekipni prvaci bivše Jugoslavije. Igrali smo u polufinalu sa Medveščakom iz Zagreba i u finalu sa Splitom. Dugo vremena sam u tenisu, nekih 35 godina. Imam ogromno iskustvo i želim da ga prenesem na mlade. Trenutno sam i selektor Djevis Kupa reprezentacije Crne Gore. To je istina više honorarni posao od mjesec dana godišnje. Živim u Radovićima kod Tivta radim trenutno u Grblju, a klub nam je registrovan u Tivtu. Klub se zove „Talas“ i prošle godine smo počeli sa radom. Na turniru u Herceg Novom imali smo tri takmičara, a dvoje ih je došle do polufinala, dok je jedna osvojila i turnir. To je moja kćerka Ana koja ima 11 godinova i veliki je talenat za tenis. Do prije nekoliko godina radio sam u TK "Tivat" i onda sam počeo samostalno da radim i osnovali smo novi klub. Za sada imamo desetak članova, kaže za TrebinjeLive Mirko Bjelica.

Kaže da mu je cilj i želja da tenis približi mladim Hercegovcima.

-Iskreno rečeno bio sam tamo prije nekoliko mjeseci i cilj mi je da proširim saradnju sa teniskim radnicima u Republici Srpskoj. Želja mi je da radim u Trebinju. Poznati košarkaški as Dejan Bodiroga otvorio je svoj teniski klub i pokušaću uz njegovu pomoć da proširim rad u tom dijelu Hercegovine. Sada kada je tenis u naletu posebno u Srbiji bilo bi lijepo početi misiju rada u teniskom sportu u istočnoj Hercegovini. Za taj projekt za sada najbolje uslove pruža Trebinje. Koliko ja znam u Bileći nema teniskih terena. Znate u teniskom smislu mogućnosti su velike i za Crnu Goru i Republiku Srpsku. Poznato je da su ovi prostori orgromni izvor talenata za sport. Nadam se da će uskoro Republika Srpska i Crna Gora proizvesti teniske šampione.

Tenis je specifičan sport i trebaće prilično vremena da se neki dečko ili djevojčica lansiraju.To se tek može očekivati za četiri pet godina, a to i nije toliko daleka budućnost. Teniski savez Srije i Crne Gore, tj. gospodin Živojinović i gospodin Rašović su prošle godine dogovorili saradnju dva Saveza i vjerujem da će to uroditi plodom.Priželjkujem da slično bude i sa Banja Lukom i Trebinjem. Smatram da u Trebinju i mojoj Bileći mogu da nađem zaiteresovane ljude da tenis zaživi i u toj sredini. Moja želja je da tamo gdje postoje uslovi za rad u tenisu održimo koji kamp i da osposobimo par trenera sa čijim bi radom pokušali da postignemo neke zavidne rezultate- zaključuje ambiciozni i tenisu odani Mirko Bjelica.