U organizaciji Udruženja književnika Srpske i Udruženja “Sjeverac” iz Crne Gore, večeras je u velikoj sali Gradske uprave održano književno veče koje je okupilo književnike Hercegovine i Crne Gore.

knjizevno vece crnogoraca i hercegovaca (1)

Predstavnici udruženja “Sjeverac” večeras su govorili o književnim tekovinama Crne Gore, političkim uticajima na crnogorsku književnost, te o značaju očuvanja srpskog jezika, ćiriličnog pisma i tradicionalnog srpskog stiha deseterca.

Na književnoj večeri predstavljena je i knjiga pod nazivom "Zbornik 4", izdata u okviru pomenutog udruženja, a u kojoj su sadržane različite književne forme od eseja, preko poezije i proze, do nešto kraćih strukturnih oblika - aforizama.

knjizevno vece crnogoraca i hercegovaca

O "Zborniku 4", govorio je književnik i kritičar Milan Rajović, a svojim stihovima publiku su počastili i afirmisani hercegovački, crnogorski i kosovski pjesnici poput Mića Bulatovića, Božidara Vučurevića, Milana Trifkovića, Voja Vuletića, Radojke Petrović,Stojana Nikčevića, Olge Cice, Rada Petričevića, Olge Datović, Dušice Pajović i dr.