"Maturanti", naziv je nove knjige naše sugrađanke Olgice Cice, koja je sinoć predstavljena u klubu umjetnika "Atanasije Popović".

promocija knjige maturanti

O ovoj knjizi govorila je recenzent Milana Babić i sam autor Olgica Cice.

Knjiga je sastavljena iz tri ciklusa: Maturanti, U svoj let i Ostani. Prvi ciklus je posvećen srednjoškolskim maturantima, a dalje se nižu pjesme koje izražavaju odnos pjesnikinje prema ozbiljnim životnim problemima. Posljednja pjesma u zbirci nosi naslov Maturanti II i zaokružuje ovu poeziju sa porukom da smo svi mi uvijek neki maturanti, neko ko uvijek polaže neki ispit, suočava se sa životom i rješava njegove enigme...

Inače, Olgica živi u Trebinju i radi kao profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji "Jovan Dučić". Književnim radom se bavi od srednjoškolskih dana. Poeziju i prozu je publikovala u mnogim novinama i književnim časopisima.

maturanti olgica cice

Do sada je objavila zbirku poezije za odrasle "Rijeka je starija od nas", knjigu poezije za djecu "Predstavljam se, ja sam kralj", roman za djecu i omladinu "Zemla Igorova", dva romana za odrasle "Miris čovjeka" i "Boje i barut", i zbirku kratkih priča "Nizvodno od od bajke". Novi rukopis romana "Olovka u NJegovoj ruci" je u pripremi za štampu.

Autorka ove poezije ("Maturanti") je nagrađivana i za poeziju i za prozu. Usješno se bavi i esejistikom.

Olgica Cice