"Nježni snovi" naziv je drame za djecu autora Željka Miloševića, predstavljene večeras u Narodnoj biblioteci u Trebinju.

njezni snovi zeljko milosevic

Knjiga sadrži 3 drame (Princeza Dušica, Vule Vučko i Dva Nevena) koje možemo da označimo komadima, budući da ne podležu strogim dramskim formama, jer su nastale na osnovu bogatog pozorišnog iskustva (izvođačkog, glumačkog, rediteljskog), sadrže u sebi nesumnjiv dramski potencijal, ali i slobodu improvizovanja, odnosno prilagođavnja na sceni, a već prema uslovima izvođenja (prostornog i umjetničkog).

"Trebinje je grad u kome se sve što se govori u oblasti kulture, uzdiže kao svetinja, ovo je bio i ostao centar pozorišnog života ne samo Republike Srpske, BiH, već i nekadašnje Jugoslavije" rekao Ranko Pavlović, književnik iz Banjaluke.

njezni snovi zeljko milosevic

O prvoj knjizi našeg sugrađanina govorila je i profesorica srpskoj jezika, Olgica Cice, koja je istakla da ova knjiga predstavlja susret sa lijepim, nježnim, kao i sa dobrotom koja pobjeđuje.

"Ova knjiga poziva na igru, a to je uvijek radoprihvaćeno kod djece" zaključila je Cice.

Prisutnim se obratio i sam autor knjige Željko Milošević koji je rekao da su djeca najčistija, najtoplija i najiskrenija publika.

Knjiga "Nježni snovi" do sada je predstavljena na Sajmu knjiga u Beogradu, Vladičanskom dvoru u Mostaru i večeras u Trebinju.

Na večerašnjoj promociji značajnu ulogu i pažnju prisutnik privukli su glumci Kulturne scene "Male strari" iz Trebinja, koji su scenski čitali iz knjige.