Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je da je kao predsjednik stranke dugo godina sa narodom i građanima i da već više od šest godina vodi stranku koja ima najveće povjerenje naroda Republici Srpskoj.

milorad dodik "Smatram da dobro poznajem potrebe naroda i njegove prioritete i vjerujem da sam dobrim dijelom opravdao očekivanja kada je u pitanju Republika Srpska, odbrana njene pozicije, jačanje njene stabilnosti i očuvanje vrijednosti do kojih je našem narodu stalo", rekao je Dodik odgovarajući na pitanje da ocijeni rezultate lokalnih izbora.

Predsjednik Dodik je naglasio da i poslije ovih izbora SNSD ostaje stranka sa velikom podrškom, snažnom partijskom infrastrukturom i brojnim i organizovanim odborima u svakom mjestu u Srpskoj.

"Uprkos predstavi koja pokušava da se stvori, SNSD nije izgubio svoju ključnu snagu, veliku većinu svojih glasova i najvažnija mjesta, niti je bilo koja druga partija uspjela da stekne primat na političkoj sceni Republike Srpske. Raznolike koalicije, uglavnom usmjerene protiv SNSD-a, napravile su privid gubitka jednog broja načelničkih mjesta, ali isto tako neka nova su osvojena, dok su liste SNSD-a po pravilu prve i to ubjedljivo", naglasio je Dodik za "Srnu".

On je istakao da, ipak, želi da nedvodmisleno poruči da mu je jasno šta je narod poručio i njemu i SNSD-u na ovim izborima.

"Poručili su da su dobrim dijelom nezadovoljni i da SNSD-ovi ljudi u većini nisu opravdali njihova očekivanja i povjerenje. Smatram da je lošijem rezultatu SNSD-a na ovim izborima mnogo više kumovalo glasanje protiv SNSD-a nego posebna podrška bilo kom od naših rivala, uz dužno poštovanje svima njima. Želim jasno da poručim da sam poruku naroda odlično i čuo i razumio", istakao je predsjednik Milorad Dodik.

On je izrazio uvjerenje da je politika Saveza nezavisnih socijaldemokrata najispravnija i dugoročno jedina održiva za Republiku Srpsku, dodavši da je ubijeđen da SNSD ostaje jedina politička snaga sposobna da očuva Srpsku i njenu poziciju i izgradi Republiku kao samoodrživu i uspješnu zajednicu.

"Ubijeđen sam u to jer znam šta mi imamo, a znam i šta imaju i s čim raspolažu drugi na političkoj sceni Srpske. Ali želim da Vam jasno kažem da smo poruku čuli i da nam je jasno da u SNSD-u mnoge stvari moraju da se promijene ukoliko želimo da sačuvamo povjerenje naroda", poručio je Dodik.

Predsjednik je rekao da je čitavu svoju karijeru posvetio uspjehu Republike Srpske i SNSD-a i da je "veliki put u tome prevalio".

"Neću iznevjeriti ni sebe ni građane Srpske niti ću dopustiti da bilo ko i bilo šta uništi i poništi sve ono dobro što smo zajedno ostvarili. U narednim danima bićete svjedoci krupnih promjena i rezova, vidjećete da smo čuli i da ćemo poslušati šta nam je narod poručio", istakao je Dodik.

On je naglasio da je naša stranka od svog osnivanja do danas osluškivala šta narod želi i ponašala se u skladu sa tim.

"Uradićemo to i ovaj put. Sve i svi koji stoje između SNSD-a i želja naroda moraće da potraže neko drugo mjesto, jer im sa nama mjesta više nema. Očigledno da smo se mnogima trebali ranije zahvaliti, ali evo, sada im se zahvalio narod", ocijenio je Dodik.

On je dodao da će SNSD dati svoj doprinos uspješnijoj, boljoj i bogatijoj Srpskoj i da će na tom putu krenuti od sebe.

"Još jednom želim da poručim da smo čuli glas naroda, hvala svima onim koji su nas podržali zbog dobrih stvari koje smo napravili i obećavam da ćemo u dobrim stvarima da istrajemo. Onima koji su nas ovaj put kaznili zbog loših stvari i pojava poručujem da smo razumjeli i njihov glas i njihovu ljutnju i da ćemo učiniti sve da njihovo povjerenje vratimo i opravdamo", zaključio je predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik.