Član četverca bez kormilara veslačke selekcije Srbije zajedno sa Milošem Vasićem, Goran Jagarom i Miljanom Vukovićem, Trebinjac Radoje Đerić izjavio je za “TrebinjeLive” da punog srca kaže da je Hercegovac i da je rođen u Trebinju

Radoje Djeric

- Kada me neko pita odakle sam, ja punog srca kažem da sam Hercegovac i da sam rođen u Trebinju,volim svoj grad, svoj narod i naravno nikad ne mogu zaboraviti odakle sam počeo i gdje sam odrastao.Iako se takmičim pod zastavom Srbije ja ujedno predstavljam svoje Trebinje i sve ljude iz svoje države, ističe Đerić

Na Svjetskom prvenstvu na Bledu 2011. godine četverac bez kormilara Srbije odveslao je fantastičnu trku kojom se plasirao u polufinale ovog takmičenja i tako širom otvorio vrata Olimpijskih igara, a samo četiri dana kasnije petim mjestom u B finalu ovjerio “vizu” za London.

- Od svog prvog dana sam maštao o OI u Londonu i svaki trening koji sam uradio bio je dio priprema za London. Sada sam trenutno na završnim pripremama u Sloveniji gdje imamo odlične sparing partnere iz slovenačke reprezentacije, a poslednjih sedam dana priključiće nam se i svjetski prvaci iz Hrvatske, što će nam dodatno značiti za završne pripreme.

Prvo što očekujem da izveslam svoje najbolje vrijme i ako može svoj lični rekord, da budem maksimalno pozitivan, jer ako to sve spojim mogu da očekujem plasman u finale, a u finalu je sve moguće, tu se ništa ne zna do poslednjeg trenutka.

Radojevim stopama, krenuo je i njegom mlađi brat Mirko.

- Mirko se za sada dosta dobro snašao, uklopio se veoma brzo u novu sredinu, društvo, pored svega toga redovno pohađa školu u kojoj je odličan đak, sada je sve na njemu što se tiče sporta, pred njim je težak period, mora mnogo da radi da bi se dokazao, ali samo neka bude strpljiv i vrijedan pa će  rezultati sigurno doći.

Zbog svakodnevnih treninga, u Trebinje dolazi par puta godišnje.

- U Trebinje pokušavam što česće da dođem, ali to mi baš nešto ne polazi za rukom (radi svakodnevnih treninga ), godišnje imam jednu pauzu po završetku sezone  u septembru, a nekada u toku sezone dođem na 2-3 dana da posjetim roditelje.

Radoje je sa 14 godina otišao za Beograd, gdje je upisao elektrotehničku školu.

- Za Beograd sam otišao odmah po završetku Osnovne škole, tada sam imao 14 godina, a u Beogradu sam upisao elektrotehničku školu. Što se tiče veslanja, to je novi sport ne samo za Trebinje već za cijelu našu državu, jer je tek prošle godine osnovan veslački savez. Trebinje posjeduje odlične uslove za takav sport, pored što bi se moglo tokom ljetnog perioda veslati moglo bi se i tokom zime, jer voda ne ledi.