Pioniri RK "Trebišnjica" otputovali su na 12. internacionalni turnir za rukometaše "Trofej Beograda", koji se održava od 28. do 30. decembra 2015. godine.

rk trebisnjica pioniri

Ovogodišnji turnir održaće se u osam sportskih hala, a Trebinjci će svoje utakmice igrati u hali Sportskog društva Crvena zvezda, odakle se poslije utakmica po grupama sele u Ustanovu sportski centar Voždovac.

Turnir se održava u skladu sa pravilima Svjetske rukometne federacije (IHF), a programom ovog turnira predviđeno je da učestvuje oko 80 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije, Mađarske, Francuske i Srbije.

Pioniri Trebišnjice su jedini klub iz BiH koji se takmiči u pionirskoj konkurenciji 2002. godište i mlađi, a u njihovoj grupi nalaze se i ekipe "Studentski grad" (prošlogodišnji finalista), MRK "Crvena zvezda" iz Beograda i SK "Beo-grad" iz Beograda.

I pored jake grupe u RK "Trebišnjica" nadaju se da će dostojno prezentovati klub, grad i Republiku Srpsku.

Po dolasku u Beograd organizator je planirao koktel i druženje ekipa sa reprezentativcima Srbije, zajednički obilazak znamenitosti Beograda, kao i prisustvovanje prijateljskoj utakmici između reprezentacije Srbije i Rumunije 29. decembra.

Turnir se održava u organizaciji Rukometnog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom grada Beograda.