Emilija kusic.jpg

Trebinjka Emilija Kušić, član "OAK" iz Beograda, osvojila je prvo mjesto u višeboju na prvenstvu Srbije za seniore sa osvojenih 4.692 boda.

Višeboj se sastoji od tri trkačke, dvije skakačke i dvije bacačke disciplline. Prvog dana na rasporedu su bili 100 metara sa preponama, skok u vis, bacanje kugle i 200 metara, a drugog dana na rasporedu su bile discipline skok u dalj, bacanje koplja i 800 metara.

Prema Emilijinim riječima, prvog dana takmičenja sve je ukazivalo da će ostvariti svoj lični rekord.

"U skoku u vis sam ostvarila svoj lični rezultat kao i na 200 metara. Rezultati u bacanju kugle i 100 metra prepone bile su blizu mojih najboljih rezultata. Drugi dan mi se desio kiks sa skokom u dalj. Dva prva skoka su bili minimalni prestupi sa dobrom dužinom tako da sam u trećem pokušaju morala da dobro pazim na odraz da mi se ne desi da ostanem bez bodova u ovoj disciplini. To se dobro odrazilo na bodove i nakon ove discipline shvatila sam da neću moći ostvariti svoj najbolji rezultat, ali sam znala da ću osvojiti prvo mjesto. U bacanju koplja bila sam ispod svog rezultata", rekla je Emilija.

Emilija ističe da je zadovoljna rezultatom i čeka da li će je selektor Srbije pozvati za Balkansko prvenstvo koje će se održati 20. jula, a do kraja ostaje još seniorsko prvenstvo Srbije u pojedinačnim disciplinama krajem jula.

"U SAD se takmičim od januara do sredine maja i tamo mi je trener Dragan Pešić, a ovdje kada dođem član sam 'OAK' i treneri su mi Stanoje Burlić i Darko Šapić. U Trebinje dolazim krajem jula, početkom avgusta", naglasila je Kušić.

Inače lični rekord Emilije Kušić je 5,141 bod. Ogranizator takmičenja je bio Srpski atletski savez.