Atletika moi trebinje 20222.jpg

Na stadionu u Policama održano je republičko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpsk. Učenici iz istočne Hercegovine imali su zapažene rezultate.

Srednjoškolci su osvojili tri prva, dva druga i jedno treće mjesto, a osnovci jedno prvo, jedno drugo i dva treća mjesta.

Prvo mjesto osvojila je Mara Nožica na 800 metara iz Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" iz Trebinja, drugo mjesto osvojila je u skoku u dalj Emilija Pikić iz O.Š. "Jovan Jovanović Zmaj" iz Trebinja, a treća mjesta osvojili su na 100 metara Jovana Kržić iz O.Š. "Jovan Jovanović Zmaj" i na 800 metara Vasilije Kovač iz O.Š. "Risto Proroković"-Nevesinje.

Atletika moi trebinje 20221.jpg

Kod srednjoškolaca prvo mjesto osvojili su na 800 metara Glorija Kureš iz SŠC"Golub Kureš" iz Bileće, Diana Kovač u skoku u dalj iz "Centra srednjih škola" iz Trebinja i Saša Đurasović u bacanju kugle iz SŠC "Aleksa Šantić" iz Nevesinja.

Drugo mjesto osvojili su u skoku u dalj Petar Todorović iz SŠC "Aleksa Šantić" iz Nevesinja i Mihaela Kovačević u bacanju kugle iz SŠC "Aleksa Šantić" iz Nevesinja, a treće mjesto Atanasija Janjić na 100 metara iz "Centra srednjih škola" iz Trebinja.

Atletika moi trebinje 20223.jpg

Proglašeni su i najbolji po rezultatima - kod osnovaca su to Marija Lukajić i David Čanić, a kod srednjoškolaca Kristina Stojković i Tarik Jašarević.

Po lijepom i sunčanom vremenu u Policama se takmičilo preko 150 atletičara, a domaćin je bila Gimnazija "Jovan Dučić" iz Trebinja.