Svesrpski atletski kup trebinje 20211.jpg

Pobjednik 1. "Svesrpskog kupa u atletici" koji je održan na stadionu u Policama je selekcija Atletskog saveza Vojvodine, drugoplasirana je selekcija AS Republike Srpske, treći je AS Centralne Srbije, četvrti je AS Beograda, a peti je AS Kosova i Metohije.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić otvarajući ovu sportsku manifestaciju istakao je da je za grad na jugu Republike Srpske velika čast što je domaćin atletskog mitinga organizovanog povodom praznika kada slavimo srpsko jedinstvo, slobodu i nacionalnu zastavu, zbog čega ovaj događaj ima i posebnu simboličku vrijednost.

Svesrpski atletski kup trebinje 20216.jpg

„Ustanovljenje i obilježavanje jedinstvenog nacionalnog praznika na dan 15. septembra, kada inače obilježavamo istorijski važan događaj – proboj Solunskog fronta koji je simbol srpskog jedinstva, nacionalnog identiteta, izgrađenog pod srpskom zastavom, bez koje, svi to dobro znamo, naše slobode nikada ne bi bilo“, poručio je Ćurić.

Svesrpski atletski kup trebinje 20213.jpg

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić zahvalio je kolegama iz Srpskog atletskog saveza što su prihvatili ideju o ustanovljenu jednog ovakvog, zajedničkog takmičenja.

„Ideja nam je da ovaj kup zaživi i da se tradicionalno održava svake godine na ovaj naš zajednički praznik“, rekao je Ivičić.

Trebinjka Dijana Kovač (član AK "Leotar") osvojila je prvo mjesto u skoku u vis i treće mjesto na 100 metara sa preponama za AS Republike Srpske.

Svesrpski atletski kup trebinje 20214.jpg

"Ovo mi puno znači i dokaz da se nalazim u formi. Pokušala sam da preskočim svoj lični rekord 175 centimetara, ali mi to nije uspjelo. Ovo je posljednje takmičenje u ovoj sezoni i motiv za joj veći rad u budućnosti", rekla je Kovač.

Pokrovitelji prvog „Svesrpskog atletskog kupa“ su Kabinet Predsjednika RS, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Grad Trebinje.

Ova manifestacija je okupila oko 100 takmičara u 19 disciplina. Takmičenje u organizaciji AS Republike Srpske i Srbije ustanovljeno je povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a Trebinje je bilo prvi domaćin.

Svesrpski atletski kup trebinje 20218.jpg

Svesrpski atletski kup trebinje 20217.jpg

Svesrpski atletski kup trebinje 20215.jpg