Etmax set trebinje.jpg

Ovogodišnji Samit energetike u Trebinju /SET/ okupio je više od 700 učesnika, što ga svrstava među najznačajnije kongrese o energetici u regionu. Uz brojne učesnike jedan se posebno izdvaja - ETMAX, najprepoznatljivija firma u našoj zemlji i regionu koja se bavi projektovanjem i izgradnjom solarnih elektrana.

ETMAX je zlatni sponzor ovogodišnjeg SET-a, čime je još jednom pokazao da je lider u sferi obnovljivih izvora energije koji privlače sve veću pažnju investitora, ali i javnog sektora i pojedinaca.

Na SET-u je prisutan direktor ETMAX-a Siniša Maksimović koji u izjavi za TrebinjeLive.info kaže da SET ima važnu ulogu u energetskoj tranziciji naše zemlje.

"Od početka smo učesnici Samita koji je postao jedan od najvažnijih događaja ovog formata u regionu. Drago mi je što će se u skorijoj budućnosti jedan ovakav događaj održavati u novom kongresnom centru. Trebinje i SET su to zaslužili", naveo je Maksimović.

Maksimović je istakao da će od dinamike razvoja energetskog sektora u okviru energetske tranzicije zavisiti i naša energetska stabilnost u budućnosti.

"Iz tog razloga, dešavanja ovog formata treba da daju smjernice za projektovanje energetske budućnosti", kazao je Maksimović.

Samit energetike u Trebinju počeo je juče, a završava u petak, 24. marta.