lice1(1).png

Nadutost lica je čest problem sa kojim se susreće osamdeset posto žena bez obzira na njihove godine. U narednim redovima možete pronaći savjete koji će vam pomoći da spriječite nadutosti lica u jutarnjim časovima.

Povedite računa o ishrani

Istraživanja su pokazala da lice može postati naduto jer se u organizmu u toku noći nakupljaju i talože veće količine soli i drugih supstanci iz hrane koju unosimo tokom dana, ali i pred sami odlazak u krevet.

Suviše začinjena hrana, slane grickalice i slatkiši prije spavanja dovode do povećanja nivoa soli u organizmu, ali i šećera u krvi i tijelo ne može adekvatno da odmori što uzrokuje i nadutost lica.

Velika količina vode pred odlazak u krevet može u jutarnjim časovima izazvati bolnu nadutost lica.

Organizam doživljava šok i taloži vodu, usporava se cirkulacija, što uzrokuje buđenje sa otokom ispod očiju, otokom obraza, čela ili usana.

Podstaknite cirkulaciju tijela

Kako bi se oslobodili viška toksina iz tijela i trajno pospiješili cirkulaciju potrebna je istrajnost.

Fizička aktivnost, minimum tri puta nedjeljno, pospješuje cirkulaciju. Na taj način se izbacuju nagomilani toksini i smanjuje nadutost i lica i tijela.

Prvi rezultati mogu se vidjeti već nakon tri mjeseca kada nadutost lica u većini slučajeva u potpunosti nestaje.

Vodite računa o temperturi prostorije u kojoj spavate

Nadutost lica može se pojaviti i uslijed bolesti bubrega, loše hidratacije i kao posljedica korišćenja neodgovarajućih proizvoda za njegu lica.

Prije zakazivanja pregleda kod ljekara i kupovine novih proizvoda za njegu, potrebno je sagledati uslove u kojima spavate.

Ukoliko je u spavaćoj sobi suviše toplo, vazduh je suv i budite se sa nadraženim grlom ovakvi uslovi ne prijaju vašem telu i ne možete adekvatno da se odmorite u toku noći.

Suviše toplote, suv vazduh i nadraženo grlo kao posljedica, ne omogućavaju dovoljno odmora što uzrokuje nadutost.