maris koncert trebinje 2022 (2).JPG

U Kulturnom centru održan je jednočasovni koncert Sportsko plesnog centra "Maris" na kome su nastupale sve uzrasne kategorije njih oko 150.

Marisovci su se publici predstavili u 20 tačaka (od dva do petnaest minuta) sa strit plesovima, a najviše sa hip-hopom, a bio je i jedan gimnastičar.

Posljednji koncert Marisa bio je 2019. godine iako su se ljetos predstavile sve grupe na Festivalu plesa u našem gradu.

maris koncert trebinje 2022 (5).JPG

Marisovci su na nedavno održanom "Inter dance fest" u Sarajevu predstavili sa produkcijom sa kojom su pobijedili na takmičenju. Na taj način stekli su pravo da predstavljaju BiH na Svjetskom kupu koji će se održati u maju mjesecu u Sarajevu.

Prema riječima koreografa i glavnog trenera "Marisa" Slaviše Sredanovića ovo je veliki uspjeh ne samo za Maris i Trebinje, već i šire.

maris koncert trebinje 2022 (6).JPG

"Produkcija je posebna kategorija u plesu i ona zahtjeva minimum 25 plesača. Nema gornje granice za godine i pleše se od pet do osam minuta. Dozvoljeni su svi rekviziti, plesni stilovi i uzrasti i nepostoji ograničenje. Drugim riječima to je kao tim protiv tima i svi su zajedno jer se pravi priča, predstava", objasnio je Sredanović.

Ovu produkciju je Maris pokazo i na večerašnjem koncertu.

maris koncert trebinje 2022 (3).JPG

Sredanović kaže da je u planu i kamp plesa koji će biti sa više koreografa i gostiju u odnosu na prošlu godinu.

"Imamo Evropsko prvenstvo u hip-hopu u Skoplju, državno prvenstvo u Banjaluci, a planiramo još jedan koncert sa velikom produkcijom koju radimo. S tim koncertom želimo da obiđemo sve gradove Hercegovine i u njima da pokažemo šta smo radili", istakao je Sredanović.

IMG-8254c44b83cf33362f0455731b72f47d-V.jpg

maris koncert trebinje 2022 (1).JPG

maris koncert trebinje 2022 (3).JPG