Festival plesa trebinje 20223.jpg

U okviru 2. Trebinjskog festivala plesa na Trgu slobode je organizovan zumba master klas u sklopu plesnog kampa. 

Dok se dvadeset instruktora zumbe smjenivalo na bini, učesnici zumbe su pratili njih i njihove korake i zajedno plesali.

Prema riječima organizatora Slaviše Sredanovića iz Sportskog plesnog centra "MARIS", zadovoljan je kako se odvija ovaj festival.

"Nastupilo je dvadesetak klubova iz Beograda, Dubrovnika, Herceg Novog, Nikšića, Pala, Danilovgrada, Podgorice, Doboja, Sarajeva, Šapca... Preko 100 ljudi je plesalo zumbu sa instruktorima i to je lijepa slika. Narednog vikenda ćemo održati salsa vikend", rekao je Sredanović.

Festival plesa trebinje 20222.jpg

Sanja Nikšić sa fitnes klubom "Nika" koja radi na relaciji Šabac-Herceg Novi i organizator je mnogih sportskih događaja, zahvalila se što je pozvana na trebinjski festival plesa.

"Smatram da je ovo super manifestacija i nadam se da će svake godine biti sve više vježbača. Za mene zumba znači životni stil koji je pun smijeha, plesa, radosti i pozitivnog životnog stava", sa osmijehom kaže poznata Nika.

Festival plesa trebinje 20221.jpg

Instruktor zumbe u klubu "Zumba fortuna" iz Dubrovnika Tatjana Prigl je napomenula da se njihov klub uvijek odazove pozivu Marisa da naprave feštu sa svim instruktorima iz regiona.

"Za nas je zumba način života, opuštanje, radost, veselje, a to je sve što nam u ovim vremenima treba sve više. Zumbu sam zavolila jer mi pruža mogućnost da budem slobodna i da plešem sve vrste plesa, ali i da se opustim i uživam te da steknem jako dobre prijatelje", istakla je Prigl.

Zumba je fitnes pravac koji je kombinacija fitnes i plesnih koraka. Pojavio se 2009. godine i to je bio najbrži rastući fitnes program u svijetu, a zumba kompanija je 2011. i 2012. godine proglašena za najuspješniju kompaniju u svijetu.