festival plesa trebinje 2021.jpg

Prvi "Trebinjski festival plesa" koji traje već mjesec dana ulazi u završnu fazu. Organizator Slaviše Sredanovića iz Sportskog plesnog centra "MARIS" nakon 15. godina rada odlučili su se da na ovaj način obilježe mali jubilej.

"Cilj nam je bio da napravimo Festival plesa koji će da živi i traje. Do kraja Festivala će proći oko 20 koreografa, a trenutno je oko 120 djece. Za kraj Festivala je predviđena završna manifestacija 'Zumba master klas', a ovdje su još koreografi Tea Katica, Danka Grabovičkić, Maja Nožica, a plesači su iz Srbije, BiH i Hrvatske", kazao je Sredanović.

Iz Bihaća je na festival došla najbolji koreograf BiH i jedan od najboljih evropskih koreografa Dijana Jajčević koja je po prvi put u gradu podno Leotara i oduševljena je gradom, gostoprimstvom i klimom. Ona se već 21 godinu bavi koreografijom i iza sebe ima evropske i svjetske prvake u savrmenoj igri i šou densu.

"Ovakvi kampovi se organizuju širom Evrope i koji su potrebni za sportiste, plesače jer ja mislim da su sport i ples umjetnost. Trebinje treba da bude ponosno što ima Slavišu koji je krenuo ovim smjerom i nadam se da će dogodine biti još veći broj učesnika. Nijedan kamp u kojima sam do sada bila u prvoj godini postojanja nije okupio ovoliko djece kao u Trebinju. Naredne godine dovešću ovdje jedan dio mojih igrača, a ovakav festival je jedinstven na teritoriju BiH"m istakla je Jajčević.

Organizaciju Festivala pomogao je Grad Trebinje i ERS.