U Trebinju je po prvi put pripreme odradio trenutno najbrži Srbin o član srpske atletske reperezentacije Aleksa Kijanović, koji je prošle godine proglašen i najboljim mlađim seniorom Srbije.

aleksandar kijanovic.JPG

U razgovoru za TrebinjeLive.info, Kijanović kaže da se atletikom počeo baviti zahvaljujući opkladi iz srednje škole i nagovoru drugarice, ali da ne žali što se opredijelio za ovaj sport.

"Bio sam u školi na času fizičkog i kladili smo se u sendvič da onaj ko izgubi plaća. Pobedio sam ubedljivo na čuđenje svoga druga koji nije verovao da mogu biti brži od njega", rekao je Kijanović.

Oduvijek je važio za najbržeg u društvu, ali njegova preokupacija je, ipak, bila tekvando. Međutim, u atletici ostvaruje zapažene rezultate pa je tako prvak Srbije u disciplinama 60,100 i 200 metara, a član srpske reprezentacije je već treću godinu zaredom.

Sav taj trud, zalaganje, treninzi i odricanja polako se vraćaju našem sagovorniku. Bio je treći na seniorskom prvenstvu Balkana i izjednačio je najbolji rezultat na 60 metara svih vremena u Srbiji - 6,75, a prošle godine je na 100 metara ostvario rezultate koji se dugo nisu vidjeli od nekog sprintera iz Srbije.

Kijanović je prvi srpski sprinter koji je učestvovao na velikom takmičenju kakvo je dvoransko prvenstvo Evrope i zajedno sa svojim bratom Boškom, vladar je najkraće sprinterske discipline - 60 metara.

"Za ove sprinterske discipline nemamo pravo na grešku jer se svaka greška odražava na rezultat. Na 60 metara je to najizraženije, jer i najkraća disciplina i najmanja greška imaju znatan uticaj", iskren je Kijanović.

Za brata Boška, koji je postavio juniorski rekord Srbije na 60 metara, kaže da je to pozitivna konkurencija. Na 200 metara imali su zajedničku trku, na kojoj su obojica istrčali svoje najbolje rezultate.

Na pripremama u Trebinju Kijanović je boravio nekoliko dana i vjeruje da su one odrađene na dobar način i da će se to odraziti i na rezultate.

Ovog ljeta će, kaže,  juriti rekorde Srbije na 100 i 200 metara.

Na priprema u Trebinju boravila je i atletičarka Katarina Simić - osvajač medalja na Prvenstvu Balkana u štafetama 4X100 i 4X200 metara.

simovic.JPG

Obišla je grad, sviđa joj se ono što je vidjela i doživjela, kao i uslovi za trening u Policama.

"Nadam se dobrim rezultatima ove godine. Očekuje me ekipno Prvenstvo Evrope gde ću nastupati na 100 i 200 metara, kao i Prvenstvo Balkana. Zadovoljna sam dosadašnjom karijerom, ali sebi uvek postavljam više ciljeve i želim oboriti lični rekord ove godine", istakla je Simićeva.

Ona je kazala da se za najbolji rezultat trebaju poklopiti trud, talenat, trening.