Kada su u pitanju modni dodaci, složićete se da nikad nije dovoljno nakita, pogotovo sada u ljetnjom periodu, kada nam je dozvoljeno da svom stilu oblačenja dodamo više detalja i više boja.

ogrlica sa skoljkama (2).jpg

A kada smo već kod detalja, ima li više letnjih i "morskijih" od školjki? Romantične, interesantnog oblika, u nježnim pastelnim, a često i koralnim bojama - rado prebiramo po plićaku u potrazi za istima, a rado se odlučujemo i za fini nakit koji je od njih izrađen.

Naravno, uvijek postoji i napravi sama opcija - sve što vam treba su dobre instrukcije.

Njih ćete, kao i uvijek, pronaći upravo u ovoj našoj rubrici, pa vas ovog puta u nastavku čekaju uputstva kako da napravite svoju novu omiljenu ogrlicu sa školjkama.

Potreban materijal:

Školjke-perle (ili školjke koje ste sami skupljali, pa ste pažljivo iglom napravili rupicu u njima)

Lak za nokte

Lanac za ogrlicu - tanji i željene dužine

Manja kliješta

Metalni prstenčići za kačenje školjki

Nitna za kopčanje

Uputstvo za izradu:

Prvi korak jeste danalakirate svoje školjke. One mogu biti različitog oblika i veličine. Možete upotrebiti isti lak za nokte za sve školjke, a možete se i igrati bojama. Kada ih nalakirate, sačekajte da se sasvim osuše prije nego što nastavite. 

Uzmite kliješta i ako je potrebno skratite dužinu lanca, nakon što ste ga izmjerili prema svom vratu. Potom zakačite pomoću dva metalna prstenčića nitne za kopčanje na dva kraja lančića. 

Na kraju je ostalo da za lančić zakačite školjke, kroz koje ćete prvo provući metalne prstenčice, nakon što ih dovoljno otvorite.

ogrlica sa skoljkama (1).jpg

Zatim ćete ih provlačiti kroz lančić, da biste na kraju prstenčić zatvorili pomoću kliješta, i tako pričvrstili školjku.

Unaprijed procijenite koji će vam biti razmak između školjki, u odnosu na njihov broj, kao i na dužinu lančića. I vaša ogrlica sa školjkama je gotova.