Na Trgu slobode u Trebinju večeras je više od 110 takmičara učestvovalo u šutiranju trojki u takmičenju "Trojka iz bloka", koju u našem gradu treću godinu zaredom organizuje humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

trojka iz bloka trebinje 2018 (3).jpg

Na improvizovanom igralištu, postavljen je montažni koš, a ređali su se i momci i djevojke, ali i oni nešto mčađi, koji su pobrali simpatije prisutnih, pa su nagrađeni i posebnim aplauzom.

Najefikasniji u ovom takmičenju je bio Marko Ranilović iz Kozarske Dubice, drugo mjesto je pripalo Marku Markoviću iz Trebinja, dok je treći bio Đađa Đađanović iz Kosovske Mitrovice.

trojka iz bloka trebinje 2018 (4).jpg

Iako je turnir takmičarski, za organizatore su pobjednici – svi koji su učestvovali.

„Naša ideja je jednostavna – u duhu sporta i zabave okupljamo ljude dobre volje svih generacija, od 3 do 103 godine – i ako je nešto istina u vezi sa ‘Trojkom iz bloka’ to je ona maksima: da je samo važno učestvovati. Dakle, pružamo ljudima priliku da budu humani u svom gradu – kroz našu organizacija, koja je kroz svojih 13 godina dokazala da radi apsolutno pošteno i transparantno, što nas je danas dovelo do toga da okupljamo više od deset hiljada donatora u toku godine“, kaže Uroš Marković, generalni sekretar Humatinarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Od osnivanja, 2005. godine, dodaje Marković – ova humanitarna organizacija kroz različite akcije prikupila je preko 2,7 miliona evra i pomogla više od 2.000 socijalno ugroženih porodica.

trojka iz bloka trebinje 2018 (2).jpg

„Ove godine nam je cilj da prikupimo čak 700.000 evra. Naša ideja je da svi daju po malo, kako bi nekome učinili mnogo“, istakao je Marković.

Kroz ideju „Trojka iz bloka“, ističu u ovoj organizaciji, do sada je organizovano više od 127 turnira u brzom šutiranju trojki u gradovima deset zemalja i na tri kontinenta.

trojka iz bloka trebinje 2018 (1).jpg