Trojka iz bloka trebinje 20223.jpg

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe po 6. put organizovala je Trojku iz bloka u Trebinju, na sportskim terenima "Srđan Aleksić" u Bregovima.

Od 133 prijavljena takmičara u brzom šutiranju trojki najbolji je bio Milan Spaić, drugo mjesto osvojio je Lazar Milić, a treće Katarina Tomašević.

Za šutiranje trojke sa pola terena prijavilo sa 50 ljudi.

Trojka iz bloka trebinje 20221.jpg

Prema riječima koordinatora projekta Trojka iz bloka Republike Srpske Aleksandra Mršića, u sjajnom ambijentu je održana ova manifestacija i Trebinje se još jednom odazvalo ovoj humanitarnoj akciji nakon sindikalnog koncerta koji je bilo proteklig proljeća.

"Ovo je drugi veliki događaj koji je okupio veliki broj djece, mladih, porodica i sve nas to raduje. To je prelijepa slika i dobar znak koliko se dobro radi na jugu Republike Srpske što se tiče humanitarne organizacije Srbi za Srbe. U Hercegovini se posljednjih godina odlučimo za jedan projekat, a ovoga puta to je porodica Bratić iz Bileće. To je veliki projekat za koji je potrebno oko 70.000 KM i na dobrom smo putu da to ostvarimo. Pozivamo još jednom sve ljude dobre volje iz Hercegovine da podrže ovu akciju. Nadamo se da će do kraja godine biti sakupljena sva sredstva za ovaj projekat", rekao je Mršić.

Trojka iz bloka trebinje 20222.jpg

Pobjednik Milan Spaić koji igra za KK "Romanija" nije krio zadovoljstvo zbog osvojenog prvog mjesta.

"Izuzetno mi je drago što sam pobijedio u velikoj konkurenciji. Turnir je odlično organizovan, a ja sam po prvi put učestvovao na ovoj humanitarnoj akciji", istakao je Spaić.

Među učesnicima bio je i proslavljeni košarkaš Trebinjac Milan Gurović.