Danas su djeca sa  svojim učiteljicama iz dječije igraonice ,,Ciciban,, radno obilježila ,,Svjetski dan zaštite čovjekove okoline,, ,uređujući svoja dvorišta, cvijećnjake, kao i okoliš vrtića u Starom gradu.
Prijašnja djeca rasla su u kontaktu sa prirodom i većinu svog slobodnog vremena provodila su izvan kuće, a dok se u današnje vrijeme to promjenilo, više su vezana nažalost za medije i simboličke aspekte, zato smo im  omogućili i prilagodili vrtić da bude mjesto ekološkog življenja i ponašanja, a to sprovodimo kroz razne kreativno edukativne radionice, da bi se djeca učila već od malih nogu, koja su njihova prava, odgovornosti i obaveze, rekla je za TrebinjeLive direktor vrtića Jovanka Bakmaz.
Cicibani obiljezili
Da naglasimo, ovaj vrtić je nosilac mnogih nagrada i priznanja na nivou države, upravo iz oblasti  ekologije. I ove godine prijavili su se na Javni
konkurs koji je raspisala opština Trebinje, Turistički savez i Komunalno preduzeće Trebinje: ,,Izbor za najljepše dvorište, balkon i okoliš.
Upoznavanje djece sa pojmom ekologije i prigodnim sadržajem možemo uticati na djetetov odnos prema prirodi kroz igru, jer je djetetova
ekološka svijest razvijena onoliko koliko je u odraslih koji ga okružuju. Djete uči po modelu, rekla je učiteljica Ivana, koja je bila okupiranadječijom radoznalošću.
 Cicibani obiljezili
Ovo je dobar primjer svima nama, da svi zajedno možemo urediti i održavati naš okoliš, kako bi nam grad bio ljepši i bogatiji, a mi srećniji i veseliji.
U petak 8.juna 2012 godine u prostorijama Turističkog saveza opštine Trebinje, dodjeljuju se nagrade za najljepše dvorište, balkon i prostorno uređenje,
nadamo se da će ova mala dječica osvojiti jednu od nagrada i ako imaju jaku konkurenciju.
Slike su jače od riječi! Pogledajte i posjetite njihovo dvorište.