U Kulturnom centru u Trebinju odigrana je multimedijalna predstava "Na kotorskom dvoru", koju je izveo "Teatar 303" iz Kotora.

predstava na kotorskom dvoru trebinje

U predstavi ima dosta muzike, pjevačkih rola, video materijala, uz dosta humora. Kotorski amateri su u 90 minuta pokazali čari i draži pozorišta, motivisani onim što se dešava u Crnoj Gori, u Kotoru na dvoru, uz preslikavanje na sve dvorove EX-YU prostora.

"Svi smo mi ugroženi od strane manjine koja je na vlasti i malo pazi na narod", rekao je pisac i reditelj ove predstave Dragan Buzdovan.

U ovom komadu kralj ostaje bez para, hoće da na dvor uvede stečaj, poziva svoje viteze da nađu blago, a oni ga lažu. Kralj ih stavlja na svemoćnu kuglu-blesigraf i ulazimo u budućnost, odnosno sadašnjost i vidimo kako sadašnja pokoljenja žive.

Ovaj komad je dosta dinamičan i glumci amateri dobro se snalaze na daskama koje život znače.

"Ovo je prvi put da 'Teatar 303' gostuje u Trebinju i drago nam je da smo došli u grad kulture i ovo je nama prvo gostovanje i u Republici Srpskoj", rekao je Buzdovan.

Gledaoci koji su prisustvovali predstavi toplo su pozdravili glumce iz Kotora, a oni koji nisu došli propustili su sat i trideset minuta dobre zabave.

"Teatar 303" osnovao je 1980. godine u Kotoru Dragan Buzdovan. Godine 1987. postao je šampion smijeha na "Turniru duhovitosti" u konkurenciji 32 grada iz Jugoslavije i dobili su minibus od 17 sjedišta.

Gostovanje ove predstave organizovalo je Zavičajno udruženje Crnogoraca u Hercegovini "Petar II Petrović Njegoš".