Vjerujemo da je i za vas ovaj dio posla, kada je detaljno sređivanje kuhinje u pitanju, poprilično zahtjevan izazov, s obzirom da treba ukloniti zakorjele naslage masnoća sa unutrašnjih površina rerne.

ciscenje rerne

Ipak, postoje načini koji će vam mukotrpan zadatak pojednostaviti i čišćenje ovog dijela kuhinje učiniti mnogo lakšim.

U nastavku saznajte koji su najbrži i najlakši načini da očistite rernu.

Iako postoje različita hemijska sredstva za skidanje masnih naslaga, ona nisu jedini izbor kada je čišćenje rerne u pitanju. Stoga ćemo vam predstaviti efikasne metode koji će učiniti da vaša rerna zablista kao nikad prije, i to sve na potpuno prirodan način.

Trik za čišćenje rerne broj 1.

Naravno, čudesni natrijum bikarbonat, ili soda bikarbona, nezaobilazno je moćno sredstvo za čišćenje i u ovom slučaju. Pored sode, biće vam potrebno i sirće i obična voda.

Sve sastojke sjedinite u vatrostalnoj činiji dok ne dobijete strukturu paste, koju ćete potom nanijeti na dijelove koji su zamašćeni i koje je potrebno oribati. Ono što vam je preostalo od smjese, stavite u pećnicu koju ćete uključiti na 100 stepeni i ostaviti je tako narednih 45 minuta.

Poslije toga, prljavšitinu i masnoću ćete moći ukloniti običnim sunđerom bez ikakvih problema i posebnih napora. Dakle, lako i efikasno!

Trik za čišćenje rerne broj 2.

Još jedan jednostavan i potpuno prirodan način da očistite rernu - pomoću obične soli.

Postupak je sljedeći: U zagrijanu pećnicu pospite so po onim mjestima koja treba očistiti i ostavite je da odstoji dok ne postane potpuno braon - to znači da je upila masnoću i prljavštinu.

Ostatke soli počistite metlicom, pa rernu obrišite na uobičajen način.

Trik za čišćenje rerne broj 3.

Naposletku, za čišćenje rerne možete upotrebiti i prašak za pecivo.

Masnu rernu pospite ovim praškom i poprskajte vodom. Nakon 20 minuta masnoća i prljavština će se pretvoriti u grudvice koje ćete lako ukloniti običnom krpom ili sunđerom.