Članovi Biciklističkog kluba /BK/ "Leotar" su sa svojim dvotočkašima išli na pokloničko putovanje od Trebinja do Zrenjanina, koje je trajalo četiri dana.

bk leotar zrenjanin

Prešli su oko 600 kilometara u etapama. Prvu su pauzu pravili u Foči, a nakon toga u Bajinoj Bašti i Šapcu, da bi posljednji dan došli u Zrenjanin.

"Bila je vrućina, ali nam je bilo lijepo. Iako je bilo više prijavljenih, išli su samo oni koji su bili spremni", rekao je Blagoje Rosandić, predsjednik BK "Leotar".

U Zrenjaninu su ih primili njihovi prijatelji, uglavnom ljudi čiji su korijeni iz Trebinja. A s obzirom na to da je Zrenjanin pobratim sa Trebinjem, onda se i Leotar pobratimio sa tamošnjim biciklističkim klubom.

Prvog dana putovanja, gatačkim pravcem, vozili su svega deset kilometara na sat, jer im je vjetar duvao u prsa, iako se tim pravcem vozi čak i do 30 kilometara na sat.

Imali su obezbijeđenu pratnju, koju im je obezbijedio Grad Trebinje.

KRAJEM AVGUSTA BICIKLISTIČKA TRKA

Iz BK "Leotar" najavljena je biciklistička trka od centra Trebinja do Duži, koja će biti organizovana u tri starosne kategorije.

Već sada su, navodi Rosandić, počele pripreme za ovu trku, gdje će se takmičiti biciklisti do 20 godina, od 20 do 50 i oni preko 50 godina života.

"Cilj nam je da trka uđe u kalendar redovnog takmičenja", naveo je Rosandić.