Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Pokloničko putovanje u Grčku za najbolje učenike drugog razreda Gimnazije "Jovan Dučić"

Poklonicko putovanje grcka.jpg

Biciklistički klub Leotar iz Trebinja i vjeroučiteljica Neda Gudelj uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj, realizuju pokloničko putovanje u Grčku za najbolje učenike drugog razreda Gimnazije Jovan Dučić iz Trebinja.

Tokom dosadašnjeg putovanja učenici su posjetili Zejtinlik, crkvu Svetog Dimitrija, dok je za danas planirana posjeta manastiru Suroti i manastiru Ormilija.

Tokom dana Blagoje Rosandić, predsednik biciklističkog kluba Leotar, sa grupom dječaka posjetiće  manastir Hilandar, dok će vjeroučiteljica Neda Gudelj sa grupom djevojčica brodom obići Svetu Goru kao i manastir Kakovo.

Tokom boravka u Grčkoj, šef Predstavništva Jelena Jovanović upriličila je prijem za naše najbolje učenike. Tom prilikom istaknuta je bitnost ovakvih posjeta Grčkoj, jer se na ovaj način njeguje naša tradicija, naše pravoslavlje, a posjetom mjestima ko što je Zejtinlik, odnosno uvažavanjem žrtve koje su podneli naši preci za nas i našu otadžbinu, njeguje se i kultura sjećanja kroz koju se gradi i osećaj ponosa pripadanja jednom narodu.


Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja