Na startu u Njegoševoj ulici okupilo se više od 80 takmičara Treće biciklijade, koja se vozila na dionici dugoj 22 kilometra.

biciklijada 2019 (1).JPG

Biciklisti su vozili u tri kategorije - od 12 do 20 godina, od 20 do 50 godina i plus 50 godina.

U trci od 12 do 20 godina, prvi je bio Petar Spaić, drugoplasirani je Dejan Gudelj, dok je treći Todor Mišković.

biciklijada 2019 (7).JPG

U trci biciklista starosti od 20 do 50 godina, prvi kroz cilj prošao je Miloš Bodiroga, drugi je bio Janko Gašić, a treći Ivan Mijović.

biciklijada 2019 (6).JPG

Pobjednik Miloš Bodiroga zadovoljan je osvojenim prvom mjestom.

"Trka je bila lijepa i ovo je promocija biciklizma za Trebinje. To je bila klasična, cestovna, trka,pratila se grupa i nije bilo nikakvih problema", izjavio je Bodiroga.

Nagrađen je i najbrži među djecom Rajko Milojević, a najmlađi učesnik je bio jedanaestogodišnji Srđan Popovac, a najstariji 75-godišnji Kiril Kokolanski.

Najbrža dama na biciklu je Marija Pajović.

biciklijada 2019 (5).JPG

U konkurenciji biciklista starijih od 50 godina, pobijedio je Blagoje Rosandić ispred Tihomira Petijevića i Luke Milojevića.

biciklijada 2019 (4).JPG

Otvarajući Biciklijadu, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević napomenuo je da i ove godine Gradska uprava podržava organizaciju ovakvog takmičenja.

"Raduje me što je trka najmlađih biciklista, najmasovnija što znači da ovaj sport postaje sve popularniji. Ovakve manifestacije služe u podizanju ekološke svijesti građana da u gradskoj vožnji što više koristimo bicikl, a manje automobile", istakao je Milošević.

biciklijada 2019 (3).JPG

Predsjednik Biciklističkog kluba "Leotar" Blagoje Rosandić istakao je da se ovakvom manifestacijom populariše ovaj lijepi sport.

"Najviše je bilo takmičara u najmlađoj i najstarijoj kategoriji. Bilo je naših prijatelja iz Nikšića, Podgorice i iz susjednih gradova tako da im se zahvaljujemo na odzivu na današnjoj trci. Cilj nam je da što više obratimo pažnju biciklista u saobraćaju", rekao je Rosandić.

Najboljima su dodijeljene medalje i nagrade u vidu biciklističke opreme.

Organizator biciklijade je Biciklistički klub "Leotar".

biciklijada 2019 (2).JPG