U Galeriji Kulturnog centra večeras je u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta otvorena izložba radova Asima Đelilovića iz Sarajeva.

asim djelilovic izlozba trebinje

Đelilovićeva izložba obuhvata instalacije, objekte, intervencije u stvarima, plakate, digitalne printove, fotografije i asamblaže u kojima provodi vizualnu kritiku kako lokalne i regionalne tranzicijske post-jugoslovenske situacije, tako i globalnog „post-ideološkog“ doba liberalnog kapitalizma.

Otvarajući izložbu, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević je istakao da je ova izložba plod uspješne saradnje Kulturnog centra Trebinje i Umjetničke galerije BiH.

„Ove dvije ustanove imaju isti cilj - da promovišu umjetničko i kulturno stavaralaštvo i to Gradska uprava svesrdno podržava“, naveo je Milošević.

asim djelilovic izlozba trebinje

Strajo Krsmanović, direktor Umjetničke galerije BiH, kaže da je izložba multimedijalnog karaktera i da njen sadržaj nosi jedno snažno asocijativno značenje u odnosu na predmet kojim se bavi.

„Radovi su iz oblasti savremene umjetnosti, dok moderan likovni izražaj i izlazak iz klasičnih okvira daje gledaocu mogućnost da prepozna njihovu poruku, koja je predstavljena kroz različite umjetničke materijale", istakao je Krsmanović.

Đelilović je vanredni je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku za produkt dizajn.

Izložba su organizovali Kulturni centar Trebinje i Umjetnička galerija BiH.

Publika će izložbu moći da pogleda do 2. avgusta.

asim djelilovic izlozba trebinje