Izložbom najuspješnijih BH fotografa – „FotoBiH 2017“, večeras su u Trebinju otvoreni 8. Trebinjski dani fotografije.

foto bih izlozba trebinje 2017

Trebinjskoj publici u Muzeju Hercegovine predstavljeno je stotinak fotografija od 50 autora, koje su rađene u kolor i crno-bijeloj tehnici.

"Ova izložba je iskorak u kvalitetu u odnosu na prošlu godinu", rekao je Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH.

Na državnoj izložbi predstavljene su i fotografije koje su nagrađene i to Dragana Prole u kolor tehnici i Srđana Dunđerovića u crno-bijeloj tehnici.

Član Foto-kino kluba Trebinje Nermin Smajić sa fotografijom "Zub vremena" osvojio je drugu nagradu u konkurenciji monohrom fotografija.

Prema riječima Radoja Eleza-fotografa prve klase, i ove Dane fotografije pratiće nekoliko izložbi i pratećih radionica, koje će prirediti članovi Foto-kino kluba Trebinje.

"Priredićemo i školu fotografije krajem avgusta, te nekoliko foto safarija i izleta", naveo je Elez, dodajući da su na ovoj izložbi predstavljene i njegove dvije fotografije.

Pored Eleza, od trebinjskih fotografa-članova Foto-kino kluba Trebinje - predstavljeni su i radovi Dušana Vukovića, Predraga Mucovića, Siniše Stanišića, Nermina Smajića i Radovana Dangubića.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je trio „Arbor Vitae“ u čijem sastavu su: Helena Mamić – sopran, Jelena Kovačević – klavir i Lorena Milina – violina.

foto bih izlozba trebinje 2017

Izložbu su priredili Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH i Foto-kino klub Trebinje.

foto bih izlozba trebinje 2017