U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, Lana Perović je priredila prvi solistički koncert na klaviru.

lana perovic trebinje

Ona pohađa drugi razred srednje Muzičke škole u klasi profesora Jelen Kovačević, a kaže da joj je bila čast da ljudi vide kako svira na klaviru.

Lana se zahvalila profesorki Kovačević, koja je u nju vjerovala i podsticala je da bude sve bolja i bolja.

"Ako radimo ono što volimo i u tome uživamo, nema nikavih problema, pa ni u vezi toga da vježbam i do šest sati dnevno", kazala je Lana, dodajući da dobri pijanisti usrećuju čitav narod, ali ne i komšiluk.

Ona uporedo sa srednjom Muzičkom školom pohađa i Gimnaziju "Jovan Dučić".

Profesor Jelena Kovačević nije krila oduševljenje, ističući da je Lana od samog starta pokazala veliki talenat, kao i da je do sada prešla veliki broj kompozicija.

"Vrlo je ozbiljna i ima namjeru da upiše Akademiju. Počela je sa 11 godina da ide u Muzičku školu, što je vrlo netipično. Ali, s obziom na njen dar i trud, uspjela je da za tri godine završi osnovnu muzičku školu", navela je Kovačević.

Ona je kazala da je Lana pokazala sve što je bitno za jedan koncert - muzikalnost, tehniku i način izvođenja kompozicija.

Na koncertu su se čule kompozicije predstavnika romantizma i klasika, ali i svi veliki kompozitori klavirske literature poput Baha, Šopena, Rahmanjinova, Moškovskog...

Gost koncerta je bila Marija Tupanjanin.

lana perovic trebinje