Dodjelom zlatne, srebrne i bronzane statue pjesnika Jovana Dučića, večeras je u Trebinju završena Četvrta međunarodna smotra folklora "Veče folklora pored Trebišnjice" u organizaciji Ansambla nacionalnih igara /ANI/ „Jovan Dučić“.

vece folklora pored trebisnjice 2017

U konkurenciji folklornih ansambala, dodijeljena su po dva prva, druga i treća mjesta. Prvo mjesto su podijelili  KUD "Abrašević" iz Kraljeva i Folklorni ansambl "Nikola Đurković" iz Kotora, drugo KUD "Abrašević" iz Smederevske Palanke i "Srma" iz Kumanova, a treće KUD "Mladost" iz Gotovuše sa Kosova i Metohije i KUD "Dukat" iz Čačka.

"U Trebinju je predivno i drugi put smo u vašem gradu. Ljudi su gostoljubivi i ubuduće ćemo se rado odazvati pozivu domaćina", rekla je Nataša Arsenijević, umjetnički rukovodilac KUD "Abrašević" iz Kraljeva.

Što se tiče pjevačkih grupa, prvo mjesto osvojila je Pjevačka grupa "Savo Vladislavić" iz Gacka, drugo je pripalo "Ljubinjskim zvucima" iz Ljubinja, dok je treće mjesto pripalo "Čuvarima tradicije" iz Strujića u Popovom polju.

vece folklora pored trebisnjice 2017

Večerašnji program počeo je defileom učesnika smotre, koji su prošetali ulicama grada ispod Leotara. Nakon što su došli na korzo, napravili su zajedničko kolo, u čijoj sredini su bili najmlađi članovi ANI "Jovan Dučić".

Učesnici kažu da im je drago što su bili gosti na smotri folklora u Trebinju, ističući da su se Trebinjci pokazali kao dobri domaćini, te da se nadaju da će iduće godine biti gosti grada na obalama rijeke Trebišnjice.

"Svi smo želeli da vidimo Trebinje, a volimo i da nastupamo na ovakvim manifestacijama. Posle tri pokušaja da učestvujemo, ove godine smo došli na ovaj lepi festival", rekla je Ljubica Kudra iz KUD "Sveti Sava" iz Kaća, iz Srbije.

Ova manifestacija okupila je 28 folklornih ansambla, pjevačkih grupa i solista iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

vece folklora pored trebisnjice 2017 vece folklora pored trebisnjice 2017 vece folklora pored trebisnjice 2017