U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra priređen je godišnji koncert Plesnog kluba "Maris", koji je proslavio desetogodišnjicu postojanja.

maris koncert

"Moji prvi utisci su fenomenalni, jer sam to vidio po publici i plesačima i ja sam prezadovoljan", rekao je Slaviša Sredanović trener u "Marisu".

Za Maris se desila jedna neobična stvar, jer je večeras prvi put na njihov koncert došao gradonačelnik i članovi Marisa se nadaju da će imati velike planove za budućnost što se tiče takmičenja i finansiranja, jer je to glavni problem što se dosad nisu išli na takmičenja.

"Roditelji su finansirali sve - i noćenja i putovanja. Zato nismo išli u inostranstvo i na veliki broj takmičenja u zemlji i regiji", kazao je Sredanović.

Veliki je broj nagrada za vrijeme desetogodišnjeg postojanja, ali na početku niko nije slutio da će biti ovako.

"Nisam ni slutio u šta se upuštam kad sam krenuo. Imam asistente, ali čim klinci završe srednju školu idu u svijet", kaže Sredanović, navodeći da, ipak, nove generacije djece uvijek dolaze.

Do sada je kroz klub prošlo preko 1.000 djece, a Maris je na večerašnjem koncertu imao preko desetak plesova. Oni se trude da u sklopu jedne koreografije izvedu više plesova i da pokažu sve što znaju.

maris koncert

Aleksandra Vreća je od prvih dana sa Marisom. U međuvremenu je završila Pedagoški fakultet i ponovo se vratila kao instruktor u klub. Zadovoljstvo joj je da radi sa djecom.

"Jako je bitan pristup djeci, kako se postaviti prema djeci, jer oni nemaju toliko veliku pažnju i mi smo animatori na treningu i pokušavamo da se djeca, prije svega, igraju, uživaju, a da kasnije i nešto nauče od svega toga", rekla je Aleksandra.

Koncert je bio odličan, a publika je svojom reakcijom dugotrajnim pljeskom rekla sve.

maris koncert