Članovi Biciklističkog kluba „Leotar“ organizovano su otišli na svoje prvo zajedničko putovanje. Dani su posta, a za nekoliko dana je i Vaskrs, pa su članovi ovog kluba odlučili da posjete manastir Zavala na obodu Popovog polja.

biciklisti zavala (1)

Staro autobusko stajalište ispred Elektroprivrede bio je start za ovo 95 kilometra dugo putovanje. Godine pojedinih članova nisu predstavljale problem, jer su prvu organizovanu vožnju vozili i dječaciod 11 i 14 godina, ali i daleko stariji i iskusniji biciklisti.

Svi su bili odlučni u želji da biciklom dođu u Zavalu, kao i da se na isti način vrate u Trebinje.

Iz Trebinja su krenuli preko Volujca, Duži, Taleže i Huma, gdje su se biciklisti okrijepili i predahnuli. Niko se nije žalio na umor, a ako ga je i bilo vješto su ga skrivali. Nakon odmora su kroz sela Gojšina, Poljice i Grmljana svoje dvotočkaše dovezli u Zavalu.

A dolazak u manastir Zavalu svaki put je poseban i nov. Mir i tišina dočekali su članove biciklističkog kluba koji su posjetili crkvu i pećinu, a nakon toga sjeli i popričali sa igumanom Vasilijem.

Tople riječi starješine ovoga manastira dale su im dodatnu snagu za povratak u Trebinje.

Istim putem krenuli su nazad. Na toplinu i sunce nisu obraćali pažnju, samo su znoj i mokre majice pokazivale njihov napor.

Niko nije odustao, niko nije želio da uđe u automobil i da se vrati četvorotočkašem. Jedan od biciklista je u šali rekao: “Otišao sam na dvotočkašu i tako želim da se vratim. Tačka“!

U ovoj vožnji učestvovao je Rade Tešanović, koji ima 14 godina. Za sebe kaže da vozi non-stop biciklo i da ova vožnja za njega ne predstavlja napor.

Najmlađi, jedanaestogodišnji Božidar Rosandić, vozi dvotočkaš svaki dan.

„Umorio sam se, ali je druženje bilo odlično i sa nestrpljenjem čekam sljedeću vožnju“, kazao je Božidar.

Biciklistički klub „Leotar“, iako je tek osnovan, već pokazuje da se radi o ozbiljnoj sportskoj organizaciji, koja radi na pozitivnom odgoju omladine svih uzrasta u duhu sporta i sportskih manifestacija.

biciklisti zavala (3)