Prvi sastanak biciklističkog kluba “Leotar” održan je u radnoj atmosferi. Nakon osnivačke skupštine koja je priređena 14. februara na Svetog Trifuna, a 8. marta na Dan žena izdato je rješenje o registraciji, sve ukazuje na to da je bicikl ljubav i da se sa ljubavlju ide u ovaj lijepi i atraktivni sport.

biciklisticki klub leotara

U narednom periodu učiniće se sve da se okupi što više ljudi, dobiće se prostorije za klub, a u izradi je internet stranica. Radiće se i na uspostavljanju što bolje saradnje sa klubovima u okruženju, kao i na formiranju sekcija po starosnoj dobi.

“Sklopili smo dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Trebinja i napravićemo mapu biciklističkih staza našem gradu”, rekao je Blagoje Rosandić Rosi, predsjednik Biciklističkog kluba "Leotar".

Na taj način kad se ukuca na internetu "Turistička organizacija Trebinja" - vidjeće se sve što je vezano i za biciklistički sport u gradu podno Leotara.

Za sada ovaj klub broji oko 50 članova.

Prisutnima se obratio i bivši biciklista Mladen Daković, koji je novoosnovanom klubu poklonio zlatnu medalju osvojenu 1967. godine na juniorskom prvenstvu BiH i nosač za četiri bicikla koji će biti u prostorijama kluba.

Pri Industriji alata u drugoj polovini 20. vijeka formirano je Dobrovoljno biciklističko društvo, u kome je i on bio najmlađi član.

"Često su vozili i obično bi iz Trebinja biciklom išli prema Nikšiću, Makarskoj, Herceg-Novom, Dubrovniku", dodao je Daković.

mladen dakovic

Na prvenstvu biciklizma BiH 1967. godine na Dan borca - 4. jula u juniorskoj konkurenciji osvojio je prvo mjesto, a dužina staze bila je oko 50 kilometara. Drugoplasiranom je pobjegao preko deset kilometara.

“Volim sport u svakom obliku i drago mi je što se mnogi bave biciklizmom”, kaže Mladen Daković i dodaje da poklanja medalju biciklističkom klubu kao simboliku da se medalje dobijaju radom.

Biciklizam je težak sport jer traži puno rada, snage i kondicije, ali nudi jedan zdrav život, napomenuo je Daković.