PRVI SASTANAK BICIKLISTIČKOG KLUBA – Cilj je okupljanje što više mladih biciklista

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 28. 03. 2017. - 20:23h

Prvi sastanak biciklističkog kluba “Leotar” održan je u radnoj atmosferi. Nakon osnivačke skupštine koja je priređena 14. februara na Svetog Trifuna, a 8. marta na Dan žena izdato je rješenje o registraciji, sve ukazuje na to da je bicikl ljubav i da se sa ljubavlju ide u ovaj lijepi i atraktivni sport.

biciklisticki klub leotara

U narednom periodu učiniće se sve da se okupi što više ljudi, dobiće se prostorije za klub, a u izradi je internet stranica. Radiće se i na uspostavljanju što bolje saradnje sa klubovima u okruženju, kao i na formiranju sekcija po starosnoj dobi.

“Sklopili smo dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Trebinja i napravićemo mapu biciklističkih staza našem gradu”, rekao je Blagoje Rosandić Rosi, predsjednik Biciklističkog kluba „Leotar“.

Na taj način kad se ukuca na internetu „Turistička organizacija Trebinja“ – vidjeće se sve što je vezano i za biciklistički sport u gradu podno Leotara.

Za sada ovaj klub broji oko 50 članova.

Prisutnima se obratio i bivši biciklista Mladen Daković, koji je novoosnovanom klubu poklonio zlatnu medalju osvojenu 1967. godine na juniorskom prvenstvu BiH i nosač za četiri bicikla koji će biti u prostorijama kluba.

Pri Industriji alata u drugoj polovini 20. vijeka formirano je Dobrovoljno biciklističko društvo, u kome je i on bio najmlađi član.

„Često su vozili i obično bi iz Trebinja biciklom išli prema Nikšiću, Makarskoj, Herceg-Novom, Dubrovniku“, dodao je Daković.

mladen dakovic

Na prvenstvu biciklizma BiH 1967. godine na Dan borca – 4. jula u juniorskoj konkurenciji osvojio je prvo mjesto, a dužina staze bila je oko 50 kilometara. Drugoplasiranom je pobjegao preko deset kilometara.

“Volim sport u svakom obliku i drago mi je što se mnogi bave biciklizmom”, kaže Mladen Daković i dodaje da poklanja medalju biciklističkom klubu kao simboliku da se medalje dobijaju radom.

Biciklizam je težak sport jer traži puno rada, snage i kondicije, ali nudi jedan zdrav život, napomenuo je Daković.

Komentari

A šta sa dejlom biciklistickog drustva Vucji zub koji su markirali razne staze i imaj svoj brend trku za sirac sira zatim razne vožnje vožnja na krf itd uradili su na promociji biciklizma u tb više nego iko drugi

Odgovori

Ovo je zvanično registrovan biciklistički klub i svima su širom vrata otvorena.

Odgovori

Idemo naprijed samo BK ,Leotar’ Trebinje…

Odgovori

Zadovoljstvo mi je što mogu da pozdravim organizovanje novog sportskog kluba u Trebinje , a posebno što je to biciklistički klub „Leotar“.
Predsjedniku Rosiju i upravi želim uspjeh u organizaciji i radu kluba sa željom da se ovaj divan sport sve više omasovi i da se napokon u Gradu stvori infrastruktura u vidu biciklističkih staza ,servisa za održavanje i popravku bicikala kao i jedne reprezentativne prodavnice u kojo bi se mogla nabaviti sva oprema po povoljnim cijenama .
Srećno

Odgovori

odlicna ideja, svaka cast, idemo da se napravi staza na streci od TB ka Ivanici i ka HN, pa polako, kad se mogne ali da se mogne

Odgovori

Odlicno! Od ovoga nece samo clanovi kluba Leotar profitirati vec i turisti i svi gradjani.

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.000+
dnevnih
posjeta
250.000+
mjesečnih
čitanja
565.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja