U Trebinju je nedavno osnovan Biciklistički klub "Leotar", a za prvog predsjednika izabran je dugogodišnji aktivni biciklista Blagoje Rosandić Rosi.

blagoje rosandic biciklisticki klub leotar

Do sada su u Trebinju postojale razne sekcije vezane za biciklizam, ali zvanični biciklistički klub nije postojao, pa će novoosnovani klub biti na usluzi svim ljubiteljima dvotočkaša.

Utvrđeni su statut i logo kluba, pripremljene su članske karte, a klub će uskoro dobiti i prostorije za rad.

"Mladi će moći da nauče dosta od starijih biciklista, jer će se održavati kursevi za vozače, biće priređivana predavanja o signalizaciji, ponašanju biciklista u saobraćaju", objasnio je Rosandić.

On smatra da je ovo lijepa priča za Trebinje, ističući da imaju podršku lokalne vlasti kao i građana. Želja im je da se što veći broj biciklista obuči i da nauče sami da poprave svog "ljubimca".

Oformiće se i sekcije po starosnoj dobi, a organizovaće se i razna takmičenja.

"Svi trebaju da znaju da je ovo lijep sport, ali koliko je lijep toliko je i opasan", naglasio je Rosandić, dodajući da svi oni koji imaju dobre namjere i prijedloge mogu da dođu i pomognu klubu u svakom pogledu.

U biciklističkom klubu žele i da što više ljudi, naročito mladih bez obzira na pol, privuku ovom sportu, iako je biciklizam u Trebinju u zadnjih nekoliko godina u ekspanziji.

"Na zajedničkom biciklističkom sastanku koji će se održati 26. marta u 18.00 sati u bivšoj kasarni, pozvaćemo sve ljubitelje biciklizma da čuju kakve su naše namjere i planovi", rekao je Rosandić.

Biciklističkom klubu javili su se već ljudi iz gradova u okruženju, koji su izrazili želju da postanu članovi najmlađeg trebinjskog sportskog kolektiva.