Izložba fotografija "Radost života", autora Željka Budimira Keka, priređena je večeras u restoranu "Hedonija" u Trebinju u organizaciji misije OEBS-a u BiH.

izlozba zeljko budimir keko radost zivota

Izložba, koju čini 20 fotografija, govori o životu romske djece u BiH, koje su nastale tokom inkluzivnih radionica uz podršku UNICEF-a u selu Lug kod Modriče.

Otvarajući izložbu, šef misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur, istakao je da mu je drago što je ova izložba rađena pod pokroviteljstvom misije na čijem je čelu.

"U ovom lijepom gradu lijepo je imati jednu ovakvu izložbu za djecu i u korist djece, kojom se skreće pažnja na romsku djecu, kao i na sami suživot ljudi u BiH", rekao je Mur.

Autor izložbe Željko Keko Budimir istakao je da mu je drago što je priredio ovu izložbu, dodajući da su fotografije, na svojstven način, pune emocija, te da iz tog razloga nije radio u crno-bijeloj varijanti, kojoj inače preferira.

"Ovo je jedno fantastično iskustvo i veliko druženje. Nastala su i velika prijateljstva, pa su mi zbog toga i fotografije veoma drage, a upravo zbog te emocije one su rRađene u koloru", rekao je Budimir.

Izložba je otvorena narednih desetak dana.

izlozba zeljko budimir keko radost zivota