Sada već bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević /PDP/ ostaće upamćen kao funkcioner koji je među rijetkima smio da odgovori Miloradu Dodiku, posvađa se sa vladikom Grigorijem, novinara gađa diktafonom.

slavko vucurevic

Već od izborne kampanje 2012. godine vidjelo se da je Vučurević čovjek koji nema dlake na jeziku. Ali, imao je jednu manu - nije znao da taj isti jezik drži pod kontrolom.

Iz njegovih usta često bi se čule neprimjerene izjave, ali i rečenice kroz koje bi među jedinim u Srpskoj pojedine stvari nazivao pravim terminima.

slavko vucurevic najavio zalbu

Međutim, upravo ti termini, koji često nisu bili dolični jednom gradonačelniku, koštali su ga prvo debakla na izborima 2014. godine, a zatim i velikog poraza na juče održanim lokalnim izborima.

Koliko god bio narodski u kontaktu sa sugrađanima, njegovo ponašanje često je smetalo upravo građanima Trebinja. Ostaće upamćen kao političar koji se na drugom sastanku sa novinarima posvađao skoro sa svim predstavnicima sedme sile.

slavko vucurevic u posjeti briselu

Njegove riječi o maslinovom ulju, Ahilovoj peti, petokolonašima i ostale verbalne prijetnje prema novinarima zauvijek će ostati u sjećanju javnoj sceni u Trebinju.

Možda najveća greška Slavka Vučurevića, koja ga je koštala poraza na izborima - oko sebe je, nesvjesno, okupio popriličan broj ljudi koji su gledali samo svoju ličnu fotelju i lični interes.

Imao je lošu Službu za informisanje i odnose sa medijima. Prvenstveno, neprofesionalce koji nisu znali da rade svoj posao. Tu su bili da bi primili platu i njega lažno potapšali po ramenu.

Istina, poslije napada na novinare, ostao je u ćorsokaku medijske scene. Za njega više skoro i da nije bilo mjesta u medijima. Galama i svađa nisu mu išle na ruku, pa je i Vlada Republike Srpske u njemu vidjela čovjeka koji nije spreman na saradnju. Vučurević je tvrdio obrnuto!? I tako u nedogled.

Slavko Vucurevic

Prodao je 12 miliona KM gradske imovine. Velikih investicija iz gradskog budžeta nije bilo. Privatnih jeste, ali privatnici, sigurno, nisu došli da grade u Trebinju jer je na njegom čelu Slavko Vučurević. Njihov interes je samo jedan - profit!

Greška Slavka Vučurevića je i što je dozvolio da ga ubijede da poveća porez na nepokretnosti za nevjerovatnih 150 odsto. Kasnije se pokajao. Ali je već bilo kasno.

U prve dvije godine vlasti zanemario je kulturu. Ukinuo je nekoliko manifestacija /Vidovdansku akademiju, Herc festival,  a 2013. i Filmski festival/. Uskratio je podršku fudbalskom klubu, uz stalne optužbe o malverzacijama prethodnih uprava.

Posrećili su mu se neki momenti. Razgovarao je sa velikim brojem zapadnih ambasadora, privukao je popriličan broj donacija. Nažalost, to je rezultat samo posljednjih godinu i po dana.

evropske diplomate u trebinje peter sorensen slavko vucurevic slobodan prtilo

Činilo se u jednom momentu da se Vučurević oporavio poslije debakla na izborima 2014. godine. Pobjeda SzP-a na državnom nivou privukla je posjete iz Sarajeva. Bili su u Trebinju često Mladen Ivanić, Branislav Borenović, Mladen Bosić. Pomirio se i sa svojim velikim kritičarem Nebojšom Vukanovićem.

Ali to mu nije bilo dovoljno da ubijedi građane da idu godine prosperiteta. Zadržao je najveću manu. I dalje se svađao i galamio. Nekada, istina, u potpunosti u pravu, ali mnogo češće bez ikavih argumenata i činjenica.

Ovogodišnju kampanju je, maltene, radio bolje od SNSD-a. Uzeo je recept svog prethodnika Dobroslava Ćuka. Ali je zaboravio da je Ćuk izgubio izbore 2012. godine.

slavko vucurevic savez za promjene tribina trebinje

Trebinjci su rekli da ga više ne žele na mjestu gradonačelnika, a njegova izjava u kojoj čestita pobjedu protivkandidatu Luki Petroviću pokazala je njegovo novo lice. Miran i staložen, spreman na razgovor.

slavko-vucurevic-referendum