Policijski službenici Odjeljenja za opšti kriminalitet i Policijske stanice Trebinje su prethodnih dana rasvijetlili četiri krivična djela koja su se dogodila prethodnih godina.

policija

Za policijske službenike obavljen uviđaj nije kraj nego tek početak rada na ravijetljavanju krivičnih djela, što dokazuju i visoki koeficijenti rasvijetljenosti iz mjeseca u mjesec koje Centar bilježi.

Naime, policijski službenici su rasvijetlili slJedeća krivična djela: krivično djelo „Razbojništvo“ iz 2015. godine, dva krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ sa početka 2016. godine. Navedena krivična djela su izvršena upotrebom vatrenog oružja, dok su čvrsti dokazi protiv počinilaca skupljeni radnjom uviđaja i odgovarajućim vještačenjima s kojima je dokazan osnov sumnje za pojedinačne počinioce.

Centar javne bezbjednosti Trebinje je u mjesecu julu zabilježio 100% rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iz oblasti opšteg kriminaliteta.