Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje pojačaće svoje aktivnosti tokom održavanja lokalnih izbora, a kako bi izborni dan prošao u demokratskoj i fer atmosferi, kazao je načelnik ovog centra Žarko Laketa.

zarko-laketa

Laketa je istakao da će policija djelovati u skladu sa zakonom i da se neće tolerisati pokušaji da se izborni dan pretvori u nešto što bi moglo da naruši bezbjednost građana.

On je napomenuo da je 2. oktobar radni dan za pripadnike CJB Trebinje, kao i da raditi i služba za izdavanje ličnih dokumenata.

Prema njegovim riječima, stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva CJB Trebinje zadovoljavajuće, navodeći da je u avgustu evidentirano 40 odsto manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

"Na putnoj mreži istočne Hercegovine evidentirano je 49 saobraćajnih nezgoda, od kojih su 33 bile sa materijalnom štetom, 11 sa lakše povrijeđenim licima i pet sa teže povrijeđenim licima", rekao je Laketa, dodajući da su policijski službenici kroz svakodnevne kontrole zbog različitih prekršaja iskuljučili 121 vozača.

Što se tiče izvršenja krivičnih djela, u prethodnom mjesecu evidentirano je njih 29, što je za oko 12 odsto više u odnosu isti period prošle godine.

Po strukturi, pojasnio je Laketa, najviše je krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta - 24, četiri iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja i jedno privredno krivično djelo.