Kako je došlo ljeto, sa njim su došle i visoke temperature. Međutim, mi i tada želimo da izgledamo svježe, trendi i uvijek dotjerane.

šminka za ljeto

Kako se onda našminkati na temperaturama +30, a da nam se pritom šminka ne slije niz lice poslije samo pet minuta provedenih na suncu i toploti?

Imamo pravo rješenje: IDEALNA šminka na +30 stepeni - SAVJETI i TRIKOVI

1: Izbacite tečni puder iz upotrebe - umjesto njega koristite mineralni puder u prahu ili BB kreme.

2: Zamijenite rumenilo bronzerom - i samim tim ćete uraditi blago konturisanje lica, bez slojevitog nanošenja pudera, rumenila i bronzera. Svježiji izgled treba da prati vaš preplanuo ten!

3: Neka vam korektor služi kao puder - nanesite ga na predjele lica na kojima imate blage nepravilnosti. Izbjegnite slojeve teške šminke koja će samo da se "istopi" sa vašeg lica.

4: Probajte vodootporne ajlajnere - kada ćete eksperimentisati sa veselim bojama i oblicima ajlajnera ako ne ljeti? Ove ljetne sezone ponovo se vratio retro šik izgled ajlajnera poput onog iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.

5: Jarke nijanse karmina - su potpuni hit ovog leta. Baš kada vašem izgledu bude potrebno neko osvježenje, a želite da izbjegnete tonu šminke na svom licu.

Karmini u jarkim nijansama će dati dozu boje i osvježiti vaš ten istog trenutka, a idealno je što ga možete nanijeti i u većoj količini zbog intenzivnije boje.

6: Zamijenite maskaru pojedinačnim trepavicama - tako nećete imati brige da li vam se maskara zamazala od znoja.

Vodootporne maskare ne preporučujemo, jer se teže razlažu pod sredstvima za skidanje šminke, agresivnije su i možete počupati svoje prirodne trepavice prilikom skidanja.