Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje zahvaljujući savjesnom i odgovornom ponašanju građana u prva tri mjeseca ove godine spriječeno je izvršenje 10 krivičnih djela, rekla je Srni portparol Centra Jovana Samopjan.

Policija

Ona je istakla da su spriječena krivična djela uglavnom iz oblasti imovinskih krivičnih djela i krivična djela protiv života i tijela.

Rukovodstvo Centra je zahvalno građanima na saradnji i pozivima, ističući da je ona iz mjeseca u mjesec sve efikasnija, te da se zajedničkim radom doprinosi boljoj bezbjednosnoj situaciji.

Iz Centra su pozvali građane da nastave da budu savjesni i tokom predstojeće sezone godišnjih odmora, te da prijave ukoliko uoče da se nešto nezakonito dešava u njihovom komšiluku.

Zahvaljujući radu policije CJB Trebinje, u mjesecu aprilu zabilježen je pad broja evidentiranih krivičnih djela za oko 36 odsto.

Samopjan podsjeća da su u aprilu evidentirana 24 krivična djela, što je za 14 krivičnih djela manje nego prošle godine, te da je od ukupnog broja krivičnih djela 21 djelo iz oblasti opšteg kriminaliteta, što je za oko 30 odsto manje nego prošle godine.

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 85,71 odsto.

"Iz oblasti imovinskih delikata evidentirano je 10 krivičnih djela, što je za oko 50 odsto manje nego prošle godine", rekla je Samopjan i dodala da su od ovih krivičnih djela četiri krivična djela krađa i jedno teška krađa.

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 70 odsto.