OBJAVA POPISA – nova šansa za UJEDINJENJE političara u Srpskoj

Izvor: atvbl.com Foto: atvbl.com
TREBINJELIVE 21. 05. 2016. - 22:22h

Nesaglasnost političara iz Srpske sa odlukom o popisu ima dobru stranu – stvorila je novu šansu za ujedinjenje oba politička bloka, bar po tom pitanju.

Sastanak srpskih lidera kod dodika

Opoziciji se, sudeći po stavu potpredsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, dopao jučerašnji poziv Milorada Dodika.

“Spreman sam da se odazovem na eventualni sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o zauzimanju zajedničkog stava o popisu stanovništva u BiH”, izjavio je Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Ideju da se blokira rad Savjeta ministara dok se odluka državne Agencije za statistiku ne stavi van snage, Dodik više ne spominje. Predlaže da se srpski političari sa entitetskog i bh. nivoa dogovore o načinu na koji će reagovati.

Ipak, generalnom sekretaru SNSD-a više se dopada da se krivica prebaci na državnu vlast. Za sastanak ni da čuje.

“Oni su krivi, oni su vlast na bh. nivou, Agencija za statistiku je na bh. nivou i treba da reaguju kako je Vlada Srpske reagovala. [Znači zajedničkog sastanka za sada nema?] Sastanak je nepotreban dok ne pokažu svoj stav, ako smiju, ako ne smiju, neka dođu u Banjaluku po naše zaključke”, kazao je Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

A te zaključke, barem prema Mirku Šaroviću, političari iz Saveza za promjene mogu predstaviti Savjetu ministara nakon što Vlada Srpske donese stav. Do tada, podršku jedinstvu parlamentaraca u Srpskoj daje i lider socijalista.

“Ona svakako treba da ujedini bez obzira na sve razlike koje u političkim stavovima postoje. Ovo je trenutak kada je načinjen grubi udar na interese Republike Srpske”, naglasio je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Da se takvi i slični udari mogu spriječiti samo dogovorom smatraju i analitičari. To je i rečeno u sinoćnjem Apostrofu ATV-a.

“Ukoliko se oni ne dogovore u institucijama Srpske, daju prostor strancima da se miješaju i to ne samo oni koji su nedobronamjerni, nego i sama pozicija daje razlog opoziciji za vaninstitucionalnu borbu koja neće donijeti ništa dobro”, smatra Radovan Kalabić, istoriograf iz Beograda.

Lideri parlamentarnih stranaka posljednji put su se odazvali pozivu Milorada Dodika krajem novembra prošle godine kada ih je ujedinio Dan Republike. Sve je, tada, ostalo samo na zajedničkoj izjavi.

Možda ih popis potakne na nešto malo više od običnog potpisa.

TAGOVI:

Komentari

Ja neću da se ujedinjujem sa kriminalcima !!!

Odgovori

Ja neću sa izdajnicima.

Odgovori

Dodik je grozan ali ova opozicija sve govnar do govnara.Maloumnici i retardi koji samo sire dezinformacije i zive na grbaci ovog jadnog naroda.Ovaj sarovic je bio zasticeni svjedok,sve izdao one iz SDS,krili ga u inostranstvu i sad ga vratili kad su sve pohapsili i on je kao sad SDS.Popis balijsko-ustaski Sarovic bi najvise prihvatio.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja