Aprilska subota trebinje 202421.jpg

Требиње је током првомајских и васкршњих празника посјетило више од 10.000 туриста, а остварено је 15.000 ноћења, изјавио је Срни портпарол градске Туристичке организације Никола Kокић.

Kокић је рекао да је из разговора са хотелијерима и угоститељским радницима донесен заједнички закључак да је посјета за Први мај и васкршње празнике ове године била изнад свих очекивања.

"Тај период године је постао својврстан бренд и мотив за путовања људима из региона. Надамо се да ће тако и остати, те да ће ово бити увертира онога што ће љето понудити и да ће бити историјско према резултатима у туристичком промету", рекао је Kокић.

Он је прецизирао да је Требиње током првомајских и васкршњих празника посјетило највише туриста из сусједне Србије и Црне Горе, али и да је било гостију удаљених европских земаља, као и из Азије.

"Ово све показује да је Требиње израсло у озбиљну туристичку дестинацију и надамо се да ће тај тренд да се задржи током цијеле 2024. године, а на свима нама из Туристичке организације и чиниоцима из туристичке привреде је да овај тренд очувамо и унаприједимо", рекао је Kокић.