U drugoj utakmici plej-ofa za šampiona BiH, košarkaši "Svislajon Leotara" poraženi su večeras u Trebinju od ekipe" Igokee" rezultatom 63:85, po četvrtinama 21:27, 16:21, 13:24,13:13.

leotar igokea plej of

Na taj način Trebinjci su završili svoje učešće u ovogodišnjem prvenstvu, a gosti su se plasirali u finale za prvaka BiH u sezoni 2015/2016.

Od početka utakmice Aleksandrovčani su dali domaćinima do znanja da su došli po pobjedu. Samo se u prvoj četvrtini Leotar uspio približiti Igokei na dva-tri poena razlike, ali bi nakon toga gosti pojačali ritam i ponovo stekli solidnu prednost. Na odmor se otišlo pri rezultatu 37:48.

U trećoj četvrtini gosti su zaigrali još bolje nego u prve dvije i dobili je sa plus 11 poena. Posljednjih deset minuta završeno je neriješenim rezultatom 13:13, tako da je krajnji rezultat bio 63:85.

Kod Leotara, najefikasniji su bili Šakotić sa 21 i Aleksić sa 12 postignutih poena, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Krstić sa 22 i Radivojević sa 13 ubačenih koševa.

Trener Trebinjaca Dragoljub Vidačić kazao je poslije utakmice da su, i pored što je njegova ekipa igrala u polufinalu, utisci pomiješani nakon poraza, kao i da slijedi analiza dosadašnje igre.

"Ono što je postavljeno kao cilje pred početak sezone, to je i ispunjeno. Uvijek je moglo moglo, tako da sam večeras pod tim utiskom", kazao je Vidačić, dodajući da večerašnji rezultat u potpunosti odgovara omjeru snaga na terenu.

Ovogodišnji uspjeh Leotara ostvaren je isključivo domaćim snagama, uz pomoć centra Radenkovića.

kk leotar

KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 5, Aleksić 12, Pelkić 2, Mijović 2, S. Milanović 2, Rikalo 2, Đurasović 6, M. Milanović, Sudžum 3, Ninković 8, Šakotić 21. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Igokea": Katnić 10, Pašajlić 9, Krstić 22, Kesar 2, Komatina 7, Čakarević 2, Milošević, Albijanić 12, Šibalić 8, Radivojević 13, Lulić, Talić. Trener: Dragan Bajić.