U Trebinju je danas počelo međunarodno takmičenje u kajaku na mirnim vodama, 12. po redu Međunarodna eko-regata „Trebinje 2014“, u organizaciji Veslačkog društva „Trebišnjica“.

eko regata trebinje 2014

Međunarodnu eko-regatu otvorio je Neđo Ćebedžija, zamjenik gradonačelnika Trebinja koji je istakao da će grad Trebinje i dalje podržavati sportske kolektive.

Petar Pantović, predsjednik Veslačkog društva „Trebišnjica“ je rekao da ova regata osim takmičarskog ima i promotivni karakter.

„Osim sportskog nadmetanja, cilj regate je i promocija rijeke Trebišnjice, koja pruža izuzetne prirodne uslove za razvoj veslačkog sporta. Cilj nam je da pokažemo da Trebinje zbog povoljne klime u jesenjem i zimskom periodu, može da postane kajakaški centar za takmičenja i pripreme ekipa”.

Na takmičenju učestvuju veslači iz 9 klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, koji se takmiče u kategorijama: mlađi kadeti i kadeti, juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurencji, na stazi od mosta Iva Andrića do Rastoka.

Predsjednik žirija regate je Miroslav Rodić, selektor kajakaške reprezentacije Srbije je koja je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojila srebrenu medalju.