Povodom proslave Svetog Preobraženja Gospodnjeg, Krsne slave Sabornog hrama i Grada danas je u Trebinju održana tradicionalna Međunarodna veslačka eko regata.
U ime organizatora regate učesnike regate pozdravio je Miro Andrić, predsjednik Veslačkog društva „Trebišnjica“.

eko regata Trebinje 2012

Otvarajući devetu po redu Međunarodnu veslačku eko regatu u ime pokrovitelja manifestacije, gradonačelnik Trebinja je uputio podršku eko regati i Veslačkog društva „Trebišnjica“.

„Svojim ciljevima trebinjska regata upućuje nas na potrebu preuzimanja odgovornosti za očuvanje životne sredine, jer briga o našoj Trebišnjici i njenim obalama je briga o nama samima, našim porodicama i budućim generacijama, i jedan je od načina podizanja kvaliteta života svih građana.
Iz tih razloga, ali i zbog promocije eko i ruralnog turizma na našim prostorima -Grad Trebinje, uz druge sportove, pruža punu podršku i razvoju veslačkog sporta“
, rekao je dr Ćuk, podsjećajući prisutne da je svoje prve veslačke zamahe na Trebinjici učinio i Radoje Đerić, učesnik ovogodišnje Olimpijade u Londonu u četvercu reprezentacije Srbije.

eko regata Trebinje 2012

Na Trebišnjici nizvodno od Andrićevog mosta, danas se pojavilo oko stotinjak veslača iz 9 klubova Hrvatske, Crne Gore, F BiH i Republike Srpske.