Tradicionalno takmičenje u kajaku na mirnim vodama "Međunarodna eko-regata Trebinje 2014" održaće se 5. oktobra 2014. godine na rijeci Trebišnjici.

eko regata trebinje 2014

Učesnici će se takmičiti na potezu most "Iva Andrića" - Rastoci, u kategorijama mlađi kadeti, mlađi juniori i seniori u disciplinama MK-1 500 i 200 metara, MK-1 škola kajaka i K-1 2.000 metara- maraton.

Na sportsku manifestaciju pozvano je 25 klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a očekuje se učešće oko 170 takmičara i sportskih radnika.

Predsjednik žirija je Miroslav Rodić, selektor reprezentacije Srbije koja je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Moskvi, od 86 država, ekipno zauzela drugo mjesto.

U Veslačkom društvu "Trebišnjica" kažu za TrebinjeLive da su pripreme u toku, te da je svečano otvaranje regate 5. oktobra 2014. godine u 9.30 časova.

Dodaju da je tradicionalno takmičenje veoma značajno ne samo kao sportsko nadmetanje, već i kao privredna ponuda Trebinja.

"Namjerno smo izabrali 5. oktobar, jer se do tada završavaju sva takmičenja u ovom sportu, a kako bi prikazali da se u Trebinju može veslati i po završetku sezone", kažu u VD "Trebišnjica", napominjući da u Trebinju žele da izgrade "Zimski veslački centar" koji će za pripreme koristiti 70 odsto ekipa iz Evrope, koje ni blizu nemaju prirodne uslove kao gradu na Trebišnjici.

Iz ovog društva pozivaju Grad Trebinje, donatore i sponzore, medije i sve nadležne službe da uzmu učešće u organizaciji ove manifestacije.